Atilla Yeşilada, Ekonomide Kış Aylarında Beklenen 4 Şoku Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Atilla Yeşilada, Ekonomide Kış Aylarında Beklenen 4 Şoku Açıkladı

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada bir son dakika açıklamasında bulundu ve Türkiye'yi bekleyen 4 şoku aktardı.

Ekonomi 31 Tem 2022 14:59 1
Atilla Yeşilada, Ekonomide Kış Aylarında Beklenen 4 Şoku Açıkladı

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada bir son dakika açıklamasında bulundu ve kış aylarında Türkiye'yi bekleyen 4 krizi sıraladı.

Türkiye ekonomisinin içinde olduğu durumu mükemmel bir fırtına olarak nitelendiren Yeşilada, bu kapsamda alınan önlemlerin hiçbirinin işe yaramadığını söyledi ve kış aylarında Türkiye'yi 4 büyük riskin beklediğini söyledi. Youtube kanalı üzerinden konu ile ilgili açıklama yapan Yeşilada, “İktidar bir noktada havlu atacak” ifadelerini kullandı. 

HGelecek sene Temmuz ayına kadar Türkiye'nin cari açığının 40 miloyar dolar seviyuesine kadar  geleceğini söyleyen Yeşilada, “Muhtemelen vadesi gelen dış borçların bir kısmı da yenilenmeyecek. BDDK'nın mevduat kredi verilerine bakarsanız, hem bireyselin hem kurumsalın dövize döndüğünü görüyoruz. Yani önlemlerin hiçbiri işe yaramadı” ifadelerini kullandı. Sürecin böyle devam etmesi durumunda Merkez Bankası'nın elindeki kısıtlı olan 30 milyar doların da eriyeceğini söyledi.

Koronavirüs vakalarının son dönemlerde arttığını söyleyen Yaşilada, üretimin durması , kapanmaların yeniden başlaması durumunda şirketlerin işçi çıkarmak zorunda kalacağını söyledi. Bununla birlikte işsizliğin de artacağı açıklandı. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Yeşilada, “Erdoğan her ne kadar sorumluluğu üstünden atmaya çalışsa da halk gerçekleri görüyor. Erdoğan tarihe, Türkiye'ye 21. yüzyılın en büyük ekonomik krizini yaşatan kişi olarak geçecek” ifadelerini kullandı.

ENFLASYONDA YÜKSELİŞ

Enflasyonun kış aylarında 3 haneye çıkacağını söyleyen Yeşilada, bunun sosyal patlamalara neden olabileceğini söyledi. Yeşilada açıklamasında yeni kapanmaların olması durumunda enflasyonun artacağını söyledi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İnsanları böyle haberlerle bezdirmeyin