Atanamayan uzmanlar müjde bekliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Atanamayan uzmanlar müjde bekliyor

Atanamayan uzmanlar seçim sonrası hükümetten müjde beklediklerini açıkladı. İşte atanamayan uzmanların talepleri.

KPSS 7 Haz 2023 19:13 0
Atanamayan uzmanlar müjde bekliyor

Atanamayan uzmanlar müjde bekliyor.

Atanamayan Uzmanlar Derneği bünyesindeki uzmanlar, hükümetten seçimden önce müjde bekliyor. Müjde bekleyen personeller, bize gönderdikleri mesajda taleplerini dile getirdi. Biz de bu yazımızda adayların taleplerini dile getirdik. "ATAUZDER Birçok ilde kurulduğu günden bu yana hep birlikte HAK MÜCADELESİNİ ARAMAYA DEVAM EDİYOR" başlığı ile gelen o talepler:

ATAUZDER Birçok ilde kurulduğu günden bu yana hep birlikte

HAK MÜCADELESİNİ ARAMAYA DEVAM EDİYOR

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER), Ankara Ulus Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasına Malatya, Kahramanmaraş,  Gaziantep ve Birçok Çevre İlden Katılan Birçok Dernek Üyesi ve Aileleri katılım sağladı. Düzenlenen basın açıklamasında ATAUZDER Başkanı Mustafa Gündeşli yetkililere seslenerek hak mücadelesine devam edeceklerini ifade etti.

BASIN AÇIKLAMASINA BİNLERCE UZMAN ÇAVUŞ VE AİLESİ KATILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde belli bir süre görev yaptıktan sonra çeşitli ailevi sebepler ve sağlık sebepleriyle istifa etmek zorunda kalan ardından atanamayan uzman çavuşlar, yıllardır aldıkları eğitimlere uygun olacak şekilde görev yapabilecekleri devlet kurum ve kuruluşlarına Kanun Hükmünde Kararname ile genel atama bekliyor. Birçok mecrada yetkililere seslenen atanamayan uzman çavuşlar Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) çatısı altında bir araya gelerek bir an önce mesleklerine kavuşmayı bekliyorlar.  Ankara’da düzenlenen basın açıklamasına binlerce uzman çavuş ve ailesi katıldı.

ANKARA’DA YETKİLİLERE SESLENDİLER

ATAUZDER Başkanı Mustafa Gündeşli, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ”6 Mart 2023 tarihinde ATANAMAYAN UZMANLAR DERNEĞİ’nin kuruluşunu gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Derneğimizin Kuruluş Amacı, 3269 Sayılı Uzman Erbaş kanununa tabi görev yapmış, sağlık niteliğini kaybetmiş ve ya kendi isteğiyle uzman çavuşluk mesleğinden ayrılmış Uzman Çavuş’ların kanunen kazanılmış haklarının yasal olarak takibini yapmak ve Terörle Mücadele’de görev yapan ve bu kutsal görevleri esnasında yaralanma veya uzvunu kaybetme sonucunda, yasayla kendilerine Gazilik unvanı verilmeyen kahramanlarımız ile vazife malullerinin yasal haklarını takip etmek ve destek vermek olacaktır.

29 Ocak 2016 tarihinde Uzman erbaşların 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92’nci maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için iki hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekir, hükmü değiştirilerek “en az yedi hizmet yılı” tamamlama şartı getirilmiştir. 29 Ocak 2016 yılından önce göreve başlamış olup; iki yıldan fazla görev yapıp ayrılan kişiler, hak kaybı yaşamaktadır. Zira kanun değişikliğinden önceki tarihte bu kişilerin hukuken kazanılmış hakkı mevcut olmakla korunması gerekmektedir. Eski haliyle kanunda açık bir şekilde belirtilen iki yıl görev yapmış olmak kaydıyla memuriyet hakkı kazanılmıştır denilmektedir. Ancak günümüzde uzman çavuşların hangi tarihler arasında görev yaptığına bakılmaksızın kamu kurumlarına yapılan başvurularda yedi yıl görev süresi istenilmektedir. Halbuki emsal kararlar olduğu halde yedi yıl şartı öne sürülmektedir.

Yine 29.01.2016 tarihinde 3269 sayılı Uzman erbaş kanununda yapılan değişiklik ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 92.maddesi hükmünden yararlanabilmek için gerekli yedi yıllık hizmet süresini tamamlamış ve bu suretle meslekten ayrılmış olan uzman çavuşlarımız ise başvuru yaptıkları bütün kamu kurum ve kuruluşlarından açık kadro yoktur yanıtını almakta, kanun maddesi yok sayılmaktadır. Kanun referansla çalışır hale gelmiştir. Referansı olan meslekten ayrılmış uzman çavuşların kadroya alınması referansı olmayan uzman çavuşların ise türlü bahanelerle kadroya alınmaması kanunun referans ile çalıştığının ispatıdır. Bu haksızlığa dur demek için ve kanun önünde hakkımızı alana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz.

Bizler genç yaşlarda silahlı kuvvetleri bünyesinde uzman çavuş olarak göreve başladık. Sermayemiz tetik parmağımız ve vatan sevgisiydi. Yıllarca yılmadan, yorulmadan  vatan için hizmet etmiş bulunmaktayız. Bizler , hakkımız olmayan hiçbir davanın peşinde değiliz. Bu zor süreçte, çoğu silah arkadaşlarımızın maddi imkansızlıklar sebebiyle yuvası dağılmış, çoğu silah arkadaşımızın aile düzeni bozulmuştur. Silah arkadaşlarımız, kaderine terk edilmiştir. Görevinden ayrılmak zorunda kalan her uzman çavuşun acı bir hikayesi vardır. Keşke imkanımız olsa kendilerinden dinlemiş olsaydık. Söyleyecek çok söz, dinleyecek çok hikaye vardır. Var olan hakkımız için sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Atanamayan Uzman Çavuşlar olarak iki yıl görev yapmış olanlar dahil; yaş, kilo ve boy gözetmeksizin kanun hükmünde kararnameyle devlet kurumlarına genel atama talep etmekteyiz. Bizler ve ailelerimiz sadece şu soruya cevap arıyoruz;3269 sayılı kanunun 5.maddesi gereği atananlar neden atandı! Aynı kanuna tabi bizler neden atanamıyoruz? Sözlerime burada son verirken hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç