Astsubaylıkta Derece Kademe Düzenlemesi (Astsubay 9 / 2 Başlangıc Derecesi Son Dakika)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Astsubaylıkta Derece Kademe Düzenlemesi (Astsubay 9 / 2 Başlangıc Derecesi Son Dakika)

Son dakika haberi: Hazırlanan bedelli affında astsubaylıkta düzenleme olduğuna yer verildi. Yeni mezun astsubaylar farklı dereceden başlangıç yapacak.

Haberler 21 Haz 2022 20:43 0
Astsubaylıkta Derece Kademe Düzenlemesi (Astsubay 9 / 2 Başlangıc Derecesi Son Dakika)

Son dakika : MYO mezunu astsubaylar için düzenleme geliyor.

Önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelen düzenlemede astsubaylıkta değişiklik yapılması öngörüldü. Söz konusu düzenlemeye baktığımızda şu ifadelere yer verildi:

"926 sayılı Kanunun 137 nci maddesinde yapılan düzenleme ile yüksekokul mezunu astsubaylara bir kademe intibakımn sağlanarak, astsubayların dokuzuncu derecenin ikinci kademesinden göreve başlatılmaları öngörülmektedir. Madde ile; yüksekokul mezunu olarak dokuzuncu derecenin birinci kademesinden göreve başlayan astsubayların, lisans öğrenimini tamamlayarak subay statüsüne nasbedilmesi halinde; astsubaylıktan subaylığa geçenler ile subay statüsünde sekizinci derecenin birinci kademesinden göreve başlayan personel arasında eşitliğin sağlanması amaçlanmaktadır.

926 sayılı Kanun kapsamında yüksekokul mezunu astsubaylar dokuzuncu derecenin birinci kademesinden göreve başlatılmaktayken madde ile astsubayların derece ve kademelerinde bir kademe intibak yapılması öngörülmektedir. Bu kapsamda yüksekokul mezunu astsubayların dokuzuncu derecenin ikinci kademesinden göreve başlatılması, görevde olan ve emekli personele ise bir kademe intibakının sağlanması ile personelin özlük haklarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır"

Bu düzenlemeye baktığımızda göreve başlatılacak astsubayların 9 / 2 'nci kademeden göreve başlatılacağına yer verildi. 

Düzenlemenin tam metni için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç