Astor temettü KAP'ı geldi 2024: Ne kadar, ne zaman verilecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Astor temettü KAP'ı geldi 2024: Ne kadar, ne zaman verilecek?

Astor Enerji'den son dakika haberi geldi. Gelen haberde Astor temettü tarihine yer verildi. İşte gelen açıklama ve temettü miktarı.

Borsa 7 Mayıs 2024 0
Astor temettü KAP'ı geldi 2024: Ne kadar, ne zaman verilecek?

Son dakika: Astor temettü kararı geldi.

Astor Enerji'den KAP geldi. Gelen son dakika açıklamasında Astor Enerji, yatırımcılarına temettü ödemesi yapacağını duyurdu. Peki ne kadar temettü verilecek? Kar payı ödemesi ne zaman yapılacak? İşte gelen son dakika bilgileri.

ASTOR kodu ile borsada işlem gören söz konusu hisse için KAP şu şekilde:

"Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Kâr Payı Tebliği'nde (II-19.1) yer alan esaslar ile Şirketimizin Ana Sözleşmesi'nde bulunan hükümler ve Şirketimiz tarafından kamuya açıklanmış olan kâr dağıtım politikaları çerçevesinde; Şirketimiz tarafından TTK ve SPK düzenlemeleri çerçevesinde Türkiye Muhasebe/Finansal Raporlama Standartları'na uyumlu olarak hazırlanan ve Eren Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından denetlenen 1 Ocak 2023 - 31 Aralık 2023 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolarımıza göre 4.598.326.879 TL "Net Dönem Karı" elde edilmiş olup; Kar Dağıtım Politikamız, şirketimizin mevcut karlılık ve nakit durumu, yatırım ve finansman politikaları, pay sahiplerimizin olası beklentileri ile öngörülen uzun vadeli büyüme stratejilerimiz dikkate alınarak, Yönetim Kurulumuzun 06.05.2024 tarih ve 2024/20 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile kabul edilen kâr dağıtım önerisi Genel Kurul'da pay sahiplerinin değerlendirmesine sunulacaktır"

NE KADAR TEMETTÜ VERİLECEK?

Temettü ödeme miktarı belli oldu. Gelen bilgilere göre 1 lot hisse başına 1.1884343 TL net ödeme yapılacak.

100 bin liralık hissesi olanlara bin 90 lira civarında temettü ödemesi yapılacak. Sizce bu temettü miktarı yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TEMETTÜ NE ZAMAN VERİLECEK?

Gelen bilgilere göre 31 Temmuz 2024 tarihinde elinde hisse olan kişilere temetüt ödenecek. Temettü 2 Ağustos 2024 tarihinde hesaplara yatırılacak.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir. F7 yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç