ASM grup elemanları hak arayışında
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ASM grup elemanları hak arayışında

ASM Grup Elemanları hak arayışına girdi. Personeller, bugün yaptığı açıklamada taleplerini duyurdu.

Sağlık 15 Mart 2023 23:29 0
ASM grup elemanları hak arayışında

ASM Grup Elemanları hak arayışında.

ASM Grup Elemanları haklarını, bugün düzenledikleri miting ile dile getirdi. Bir araya gelen personeller, mağduriyetlerini dile getirdi ve bunların artık çözülmesini şu şekilde istedi:

"Öncelikle fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz. Bu özel günde sağlıkçı sayılmamanın verdiği üzüntüyle kişi, kurum ve kuruluş bağlantısı olmadan ASM Grup Elemanlarının sağlıkçı sıfatı isteyişini sizlere ve devlet büyüklerimize iletmek adına buradayız. Bizler aile sağlığı merkezlerinde grup elemanı olarak çalışan Hemşire, ATT, Tıbbi Sekreter, Ebe, Paramedik ve temizlik personelleriyiz. Doktor arkadaşlarımızın işveren olduğu bir sistemde çalışı birçok haktan mahrum kalmış durumdayız. Giyim yardımı, promosyon, ilave tediye, yer değişikliği gibi haklardan mahrum bırakılmışız doğum izni süt izni gibi konular doktor inisiyatifine bırakılmış şiddet olaylarında beyaz kod verme yetkimiz elimizden alınmıştır, sağlıkçı sıfatının olmadığı işveren ve isten çıkarılan arkadaşın doktor olduğu bu sistemde yıpranmış durumdayız. Yapılan kadro çalışmasında KPSS şartı aranmadan çalışan kamu dışı ASÇ arkadaşlara gelen kadro müjdesi bizleri teğet geçti bu durum  hem adalet ve eşitlik ilkesine hem de iş barışını olumsuz yönde etkilemez çok düşük olan maaşlarımızla gelişen ve değişen Türkiye şartlarına uyum sağlamakta zorlanmış durumdayız yarım zamanlı bir üniversite mezunu arkadaşımız 1.945 3000 TL gibi maaşlara çalışmış gelecek planı kuramamış durumdayız iş arkadaşımız olan Doktor arkadaşlarımızla maaş pazarlığı yapmak zorunda kalmışız . Doktor arkadaşalar hasta ve hasta sağlığına ayırması gereken zamanı bu işlere ayırmak durumda kalmıştır.

Bizler pandemi döneminde sağlıkçı sayılmadık, sokağa çıkma yasağının olduğu dönemlerde sağlıkçı sıfatımız olmadığı için sokaktaki görevli arkadaşlara sağlıkçı olduğumuzu ispatlamak için enerji harcadık o dönem gelen maske ve aşılardan kullanmamız kısıtlandı. Deprem oldu sağlıkçı sayılmadık deprem bölgesine gitmek istediğimizde kadrosuz oluşumuz bizlere engel teşkil etti deprem bölgesindeki arkadaşlarımız ise işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. 
Sayıları yaklaşık 20 bin kişi olan bu sağlık ordusunun saymakla bitmeyen sorunlarının çözümü özlük hakkı teslimidir, iş güvencesidir, sağlıkçı sıfatıdır kadro teslimidir. Eşit işe eşit maaş diyeceğiz… eşit işe eşit özlük hakkı diyeceğiz ASM Grup Elemanı değil sağlıkçı diyeceğiz 

Bu bir adalet ve eşitlik arayışıdır bugün burada yarın başka bir meydanda, Twitter’da, Instagram’da, mecliste, il sağlık müdürlüğünde her geçen gün çok daha gür bir sesle ASM Grup Elemanına özlük hakkı isteyeceğiz, iş güvencesi isteyeceğiz, kadro isteyeceğiz.. Biz inanıyoruz ki değerli devlet büyüklerimiz bu mağduriyetlerin çözümünü sağlayacaktır.. Her konuşmamda sn. Fahrettin Koca’ya ulaşmak istediğimizi söylüyorum bunu söylerken de yüzümde bir tebessüm hep var ASM Grup Elemanlarına Kadro var mı? Sn. Fahrettin Koca sizden koca bir müjde bekliyoruz.

Yaklaşık 20 bin kişinin sorun ve taleplerini önce değerli devlet büyüklerimize sonra siz kamuoyuna iletmiş olduk"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç