Askerlerimize Alçak Saldırı: 1 Şehit 4 Yaralı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Askerlerimize Alçak Saldırı: 1 Şehit 4 Yaralı

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 1 askerimizin şehit olduğuna yer verildi.

Son Dakika 26 Nisan 2022 14:50 0
Askerlerimize Alçak Saldırı: 1 Şehit 4 Yaralı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada pençe kilit operasyonu bölgesinde bugün alçak bir saldırı düzenlendiğine yer verildi. Bölücü hainler tarafından düzenlenen alçak saldırı sonucunda 1 askerimiz şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından konu ile ilgili yapılan açıklamada Pençe Kilit Operasyon bölgesinde 26 Nisan 2022 Salı gününde , askerlerimize yönelik roketli saldırı düzenlendiğine yer verildi. Alçak saldırı sonucu Sözleşmeli Er Yunus Kalka'ın şehit olduğuna yer verildi. Alçak saldırı sonucu 4 askerimiz yaralandı. Yaralanan askerler hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

 

MSB'nin resmi açıklaması şu şekilde: "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 26 Nisan 2022 tarihinde, bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısında kahraman silah arkadaşımız İs.Söz. Er Yunus Kalkan şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır."

 

ERDOĞAN: TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK

Önceki gün kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçti ve terörle mücadele sonrası "Türkiye'nin güvenliğini sınır dışında yürüttüğümüz operasyonlara devam ediyoruz. Bu operasyonlar, hiçbir teröristin ülkemize sızamayacağı, kaçamayacağı duruma kadar sürecektir. Bu harekatlarımızla komşularımızın toprak bütünlüğünü korumasına katkı sağlıyoruz. Operasyon sırasında şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Sadece 2022 yılında son operasyonlar da dahil olmak üzere güney sınırında etkisiz hale getirdiğimiz terörist sayısı bini bulmuştur. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmamıştır. Pençe-Kilit operasyonunun amacı da Zap Bölgesini teröristlerden tamamen temizlemektir. 

Ülkemizin her yaptığı harekat gibi son operasyon da BM sözleşmesinden komşularımızla ikili anlaşmalarımızdan tamamen uluslararası hukuka uymaktadır. Türkiye, Irak topraklarında işlenen terör örgütü mensuplarının tepesine bindikçe Suriye tarafında da birtakım hareketlenmeler olduğunu görüyoruz. Bu saldırılara şimdilik önceden belirlenen hedeflere uzun namlulu silahlarla karşılık vermemiz kimseyi aldandırmasın. Sınırlarımız dibinde bir terör koridoru oluşturulmasına asla izin verilmeyeceğini bir kez daha tekrarlamak istiyorum." dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç