Aşiret Düğününde Öyle Bir Para Takıldı ki...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aşiret Düğününde Öyle Bir Para Takıldı ki...

Van'da düzenlenen bir aşiret düğününde son zamanların en çok parası ve altını takıldı. İşte o takılar.

Yerel Haberler 30 Mayıs 2022 13:53 1
Aşiret Düğününde Öyle Bir Para Takıldı ki...

Aşiret düğününde takılan para dudak uçuklattı.

Van ili aşiretlerinden Gevdan Aşireti'nin geçen gün yapılan düğünü tüm Türkiye'de konuşulmaya başlandı. Bölgeden gelen son dakika görüntüleri herkesi şaşkına çevirirken 7 milyon liradan fazla takı ve para toplandığı öğrenildi.

Gevdan aşiretinin lideri olan Mehmet Aslan'ın oğlu ve Kanaat Önderleri Federasyonu Başkanı Rasim Aslan'ın yeğeni olan Ceyhun Aslan'ın düğününe 5 bin civarında kişinin katıldığı ve düzenlenen düğünün önemli olaylara sahne olduğu bildirildi.

150 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN KESTİLER

Van'ın Tuşba İlçesi'nde bulunan 15 Temmuz Parkı'ndaki düğün salonunda düzenlenen düğün törenine hem yurt içi hem de yurt dışından 5 bine yakın kişi katıldı. Düğünde gelen konuklara ikram edilmesi için toplamda 150 küçükbahayvanın kesildiği öğrenildi.

Düğpüne diğer aşiretlerin liderlerinin, kanaat önderlerinin, belediye başkanlarının, iş adamlarının ve çok sayıda vatandaşın katıldığı görüldü. 

3 KİLO ALTIN TAKILDI

Düğünde yemek faslından sonra takı takma törenine geçildi. Oldukça kalabalık bir sıranın oluştuğu takı takma töreninde geline 3 kilo altın takıldığı öğrenildi. 

4 MİLYON 123 BİN TL PARA TAKILDI

Altının yanı sıra damat ile geline ciddi miktarda para takıldı. Yapılan hesaplamada toplamda 4 milyon 123 bin TL'lik nakit para takıldığı öğrenildi. 

SON ZAMANLARIN EN YÜKSEĞİ

Toplamda 7 milyon liradan fazla takılan takı ile bu düğün, son dönemlerin en çok takı takılan düğünü oldu. 

İşte düğündne gelen karelet:

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kaçakçılığın gözünü seveyim. Vergi ödemek yok,fatura ödemek yok, her şey gayrimeşru hükumet biliyor birsey diyemiyor. 4 milyon da takar 10 milyonda.