Aşiret düğünlerinin rekoru kırıldı: İşte toplanan para ve altın
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aşiret düğünlerinin rekoru kırıldı: İşte toplanan para ve altın

Şanlıurfa'da aşiret düğününde geline ve damada takılan toplam para dudak uçuklattı. Son günlerde yapılan düğünlerin rekoru kırıldı.

Finans Magazin 10 Ara 2023 1
Aşiret düğünlerinin rekoru kırıldı: İşte toplanan para ve altın

Aşiret düğününde geline takılan altınlar gündem oldu.

Şanlıurfa'da yapılan düğünde geline takılan altınlar görenleri hayrete düşürdü.

İzol aşiretinden iş insanı Mehmet Urmak'ın inşaat mühendisi olan oğlu Erhan Urmak ile Özdiker Ailesinin iş insanı olan Celal Özdiker'in kızı Burcu Özdiker, dün düzenlenen düğün töreni ile hayatlarını birleştirdi.

Kentte bulunan bir düğün salonunda düzenlenen çiftin düğün törenine bölgede bulunan aşiret reisleri ile birlikte yüzlerce kişi katıldı. Nikah törenine şarkıcı Ceylan katıldı ve birçok şarkı söyledi. Ceylan'ın yanı sıra yöresel sanatçılar da sahne aldı.

Düğünde dans eden çiftin ve halay çekenlerin üzerilerine 1 dolarlık banknotlar saçıldı. Deste deste dolarların havada uçtuğu düğünde orkestra, yere saçılan paraları toplamak için 5 kişi görevlendirdi ve yere atılan paralar çantalarla ancak toparlandı.

Yemekler yöresel ürünlerden seçildi ve daha sonra takı törenine geçildi.

KORUMALAR EŞLİĞİNDE GELDİ

Takı töreni sırasında geline takılacak altınlar getirildi ve korumalar eşliğinde sahneye gelen valizin içinin altın dolu olduğu, toplamda 8 kilogramdan oluşan bilezik, kemer, taç, gerdanlık, kolye gibi takılar takıldı.

GELİN HAREKET EDEMEDİ

Altınlar geline takıldı. Ancak ağırlığa dayanamayan geline yakınları yardımcı oldu. Gelin yardım ile ancak hareket edebildi.

TOPLANAN PARA BELLİ OLDU: REKOR GELDİ

Altın takmayanlar ise paraları sandığa koydu. Gece sonunda sandık açıldı ve paralar sayıldı. Toplam verilen para 6 milyon lira oldu. Altınların değerinin 15 milyon lira civarında olduğu, nakit para ile birlikte toplamda 21 milyon lira takıldığı bildirildi.

Son dönemlerde yapılan aşiret düğünlerinde 15 milyon civarında toplanan para, 21 milyon ile rekor kırdı.

CEYLAN FENALIK GEÇİRDİ

Şarkı söyleyen Ceylan'ın bir anda fenalık geçirmesi sonrası düğün bir süre kesilirken bölgeye gelen ambulans, Ceylan'a müdahale etti.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Herşeye vergi var buna yok