Asgari Ücrette Köklü Değişiklik: Aylık Belirlensin Teklifi Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrette Köklü Değişiklik: Aylık Belirlensin Teklifi Geldi

Asgari ücrete ek zam konusu gündemdeki yerini korurken bir teklif daha geldi. Teklifte asgari ücretin yıllık değil aylık belirlenebileceğine yer verildi.

Finans Magazin 16 Haz 2022 10:25 1
Asgari Ücrette Köklü Değişiklik: Aylık Belirlensin Teklifi Geldi

Çalışma Bakanlığı'na , asgari ücrette köklü değişiklik teklifi: Asgari ücret günlük belirlensin.

Hükümete yakın haber kanalı en son haberin son dakika olarak aktardığı haberde Çalışma Bakanlığı'n da asgari ücretin belirlenmei için yeni bir formül üzeirnde çalışma başlatıldığına yer verildi. 

MEVCUT AGARİ ÜCRET 4253

2022 yılında asgari ücrete yüzde 50 oranında bir zam geldi. Aralık ayının sonunda yapılan açıklamada asgari ücret 2 bin 825 lira seviyesinden 4 bin 253 liraya çıkarıldı. 

ENFLASYON YÜZDE 73

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan son enflasyon açıklamasında Mayıs ayı enflasyon verilerine yer verildi ve yıllık enflasyonun yüzde 73'leri geçtiğine yer verildi. 

ERDOĞAN DA HAYAT PAHALILIĞINI KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan hayat pahalılığının olduğunu , enflasyon kamburunun olduğunu söyleyerek, "Enflasyonun geçtiğimiz aralık ve ocak gerçekleşmeleri ile sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 şubat, mart aylarından itibaren artık bu sorunları da önemli ölçüde geride bırakmış olacağız. Esasen Rusya Ukrayna savaşının özellikle enerji fiyatlarında ortaya çıkardığı ağır fatura olmasaydı programımızın meyvelerini içinde bulunduğumuz aydan itibaren toplamayı planlıyorduk. Mücbir sebeplerle bu tarih yılbaşı sonrasına kaydı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Şubat Mart 2023'te enflasyonun ciddi oranda düşeceğini söyledi.

ASGARİ ÜCRETTE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK Mİ GELİYOR: HER AY BELİRLENSİN TEKLİFİ ÇALIŞMA BAKANLIĞINDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücrete düzenleme için çalışmalara başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre Asgari ÜCret Tespit Komisyonu'nun toplanıp asgari ücreti aylık belirleyebileceği konusunda görüş masada.

Akaryakıt, gıda ve diğer ürünlere zamların günlük geldiği dönemde asgari ücrete zam sizce aylık gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
10.000 olsada bu zamlar devam ettikce elimizde imkanlar varken çiftcilere, Hayvancılıkla uğraşan insanlara değer verilmediği sürece ne ekebiliriz ne de ektiğimizi bilebiliriz önce karaborsacılık fırsatcılık yapanların durdurulması gerekiyor