Asgari Ücretliye 1100 TL Bayram Harçlığı Verilecek İddiası
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücretliye 1100 TL Bayram Harçlığı Verilecek İddiası

Asgari ücretli vatandaşlara 1100 TL bayram ikramiyesi verilecek iddiası ortaya atıldı. Peki bu iddia doğru mu? İşte son bilgiler.

Ekonomi 16 Nisan 2022 15:20 11
Asgari Ücretliye 1100 TL Bayram Harçlığı Verilecek İddiası

Flaş iddia ortaya atıldı: Asgari ücretliye bayram harçlığı mı verilecek?


Asgari ücret , yüksek enflasyon karşısında ciddi şekilde eridi. Geçen senenin sonunda toplanan asgari ücret tespit komisyonu, aldığı karar ile asgari ücrete yüzde 50 oranında bir zam uyguladı ve 2825 lira olan asgari ücret, yüzde 50 'den fazla zamla birlikte 4 bin 250 lira seviyesine çıkarıldı. Yapılan zam vatandaşı mutlu etti ama mutluluklar, sevinçler kursakta kaldı. Çok değil 1 ay sonra fiyatlara gelen fahiş zamlar, asgari ücret zammını eritti.


ASGARİ ÜCRETE EK ZAM RAFA KALKTI

Gıda, ulaşım, kira , temel ihtiyaçlar ve daha birçok kalemde gelen art arda zamlar vatandaşın belini bükerken bir iddia geçtiğimiz gün gündeme geldi. Hükümet kanadından gelen açıklamalarda asgari ücrete 2022 yılında ek bir zam uygulanabileceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı açıklamada, ihtiyaç duyulması halinde böyle bir şeyin mümkün olabileceğini söyledi. Ancak daha sonra gelen açıklamalar, ek zam konusunda umutları söndürdü. Çalışma Bakanı , ek zam gündemimizde yok dedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ek zam olacak mı ? sorusuna , vatandaşları kandıracak sözler vermem diyerek cevap verdi.


Son günlerde asgari ücrete ek zam yapılabilir açıklamaları AK Parti kanadından gelmeye devam ediyor ancak bu konunun şimdilik zor olduğu, ek bir zammın enflasyonu daha da yukarı çıkarabileceği görüşünün hakim olduğu öğrenildi.


BAYRAM HARÇLIĞI İDDİASI

Bir internet sitesi tarafından ortaya atılan iddiada asgari ücret alan vatandaşlara bayramdan önce bir ikramiye ödemesinin kulislerde konuşulduğunu aktardı. Asgari ücret alan vatandaşlara da emeklilere olduğu gibi 1100 TL'lik bir ikramiye ödemesinin gündemde olduğu iddia edildi. Bu sene Ramazan Bayramı 2 Mayıs 2022 günü idrak edilecek. Bayramdan önce emeklilerin hesaplarına 1100 TL'lik ikramiye ödemesi yapılacak.


Eğer söz konusu iddia doğruysa asgari ücretliye Ramazan Bayramı'ndan önce 1100 liralık ikramiye ödemesi yapılır. Ancak Finans7.com olarak bizim düşüncemize göre bu iddia, gerçeklikten biraz uzak. Sizce asgari ücretliye bayram harçlığı verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Bayram ikramiyesi açıklaması geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
tabiki askeri ücrelide düşünülmeli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bence verilmemeli nedenmi verildigini duyan çıkarcilar her seye zam yapar ve aldigimiz 1100 tlnin fazlasini bizden alirlar akp,nin yapacagi tek şey maske satisi 1 tl yi geçmiyecek dedigi gunden beri yani iki yildir maske bir tl oldugu gibi sn erdogan gıda kira temel ihtiyaçlar içinde çıkıp kalem kalem bu fiyatı geçmiyecek demesi kafi olur
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Keşke verilse çok iyi olur valla artık öyle bir zamandayız ki 1100 TL bile yetmiyor gercekten Allahım sonumuzu hayirli etsin😔🙏
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Keşke verseler çok seviniriz ama hiç zannetmiyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence verilmeli çünkü asgeri ücret alanlarin çok ihtiyacı var bayrama parasız girecekler akp bitti artık kendileri rahat nede olsa