Asgari Ücretlinin 1,5 Ayda Kazanamadığını 1 Ayda Yatarak Kazandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücretlinin 1,5 Ayda Kazanamadığını 1 Ayda Yatarak Kazandı

Kur korumalı mevduat hesabından 5 ayda kazanılan gelir hakkında açıklama geldi. Kazanç miktarı oldukça fazla oldu.

Bankalar 22 Mayıs 2022 12:07 1
Asgari Ücretlinin 1,5 Ayda Kazanamadığını 1 Ayda Yatarak Kazandı

KKM'ye geçen bir kişi, Aralık ayından bu yana 100 bin lirasına 37 bin lira para kazandı.

Geçen sene Aralık ayında, döviz krizinin çıktığı gün KKM getirildi. Uzun adı Kur Korumalı MEvduat olan bu hesap ile döviz bir süreliğine dizginlenmişti. 18 liranın üzerine çıkan dolar kuru kısa süre içinde düştü ve 11 liraya kadar gerilemişti. 

KKM hesaplarına ciddi miktarda para girişi yaşanırken bu bir süreliğine de olsa dolar kurunu dizginledi. Ancak Ocak ayından itibaren dolar kurunda yüksleiş yeniden başladı. Kısa sürede yükselen dolar kuru, 20 Mayıs günü haftayı 15.90 TL seviyesinden kapattı ve KKM geldikten sonra 4 lira 90 kuruş yükselmiş oldu. 

BAKAN NEBATİ DAHA FAZLA DÜŞMEZ DEMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati , dolar kuru 13-14 TL seviyelerindeyken dolar kurunun daha fazla yükselmeyeceğini , TL'nin daha fazla değer kaybetmeyeceğini söylemişti. Ancak bu açıklamadan sonra da dolar yükselişini sürdürdü ve 16 lira sınırına kadar dayandı.

10 BİN LİRASI OLAN 3 BİN 700 , 100 BİN LİRASI OLAN 37 BİN KAZANDI. 1 MİLYONU OLANIN NE KAZANDIĞINI SÖYLEMEYELİM...

Dünya'dan Ufuk Korcan, konu ile ilgili detayları aktardı. Geçen Aralık ayında KKM'ye para yatıran bir kişi, o tarihten bu yana mevduat faizi ve kur farkı ile birlikte toplamda yüzde 37 oranında bir kazanç elde etmiş oldu. Yani KKM'ye para yatıran bir kişi 10 bin lirası için 3 bin 700 lira, 100 bin lirası için 37 bin lira para kazandı.

ASGARİ ÜCRETLİ 1,5 AY ÇALIŞTI AMA ONUN KADAR KAZANAMADI

Aylık hesaba vurduğumuzda ise 100 bin lirası olan bir kişi, ayda 7 bin 400 liralık bir kazanç elde etti. Bu da 1,5 asgari ücretten fazla oldu. Yani parası olan, asgari ücretlinin 1,5 ay dişini tırnağını kazıyarak kazandığı parayı yattığı yerde 1 ayda kazandı.

ENFLASYON KORUMALI BONO GELİYOR

KKM ile dizginlenemeyen dolar kurunu yeniden düşürmek için enflasyon korumalı hazine tahvili geleceği açıklandı. Bu konuda hazırlıklar tamamlandı ve önümüzdeki günlerde açıklaması gelecek. Açıklama geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Haram paranın 1 milyonu helal paranın 1 TL sine denk gelmez gelmiyor da Allah iyi etsin milletimizi helal haram demeyip paranın nerden geldiğini bilmeden yiyoruz sonra diyoruz bu musibetler neden geliyor başımıza