Asgari Ücretli ve Özel Sektör Çalışanlarına Banka Promosyonu Müjdesi: İlk Ödeme Yapıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücretli ve Özel Sektör Çalışanlarına Banka Promosyonu Müjdesi: İlk Ödeme Yapıldı

Özel sektörde çalışanlara, asgari ücretlilere banka promosyonu için olumlu gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Bankalar 20 Ekim 2022 09:56 4
Asgari Ücretli ve Özel Sektör Çalışanlarına Banka Promosyonu Müjdesi: İlk Ödeme Yapıldı

Asgari ücretliye , özel sektör çalışanlarına promosyon müjdesi. İlk ödeme yapıldı.

Özel sektörde çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada özel sektör çalışanlarına promosyonda ilk imzaların atıldığı ve personellere promosyon ödemesinin yolunun açıldığına yer verildi.

Bir çağrı merkezi şirketinin çalışanları sosyal medya üzerinden yaptıkları kampanyada promosyon taleplerini dile getirdi. Talepler karşılık buldu ve promosyon için imzalar atıldı. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tüketici Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, 50'den fazla çalışanı olan ORgazine Sanayi Bölgelerini ziyaret etti ve çalışanlara yapılan banka promosyonu ödemeleri için görüşmeler yaptı. Memurların, emeklilerin promosyon ödemesi alırken özel sektör çalışanlarının promosyon almamasına tepki gösteren Şahin, "Türkiye'de 50'nin üzerinde çalışanı olan pek çok işletme bankalardan promosyon alıyor ve bu promosyonlar çalışanlara dağıtılması gerekirken işyerinin sabit harcamalarını karşılamak için harcanıyor. Türkiye'de promosyon bekleyen 5-6 milyon özel sektör çalışanı var. Bu çalışanların bu enflasyonist ortamda bir nebze rahat etmesi için Anadolu'daki OSB'leri gezip işletme sahiplerini bu konuda duyarlı olmaya davet ettim" ifadelerini kullandı.

Dün 1 milyon civarında üyesi olan İstanbul Ticaret Odası'ndan çalışanlara promosyon ile ilgili açıklama gelmişti. Açıklamada İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Şirketler temkinli yaklaşıyor ama şu enflasyonist ortamda gönlümüz ödenmesinden yana. Ödemeyen firmaları zan altında bırakmamak kaydıyla bu anlaşmalar yenilenince promosyon çalışana ödenmeli" ifadelerini kullanmış ve promosyon ödemesinin özel sektör çalışanlarına da yapılması gerektiğinin altını çizmişti.

İŞÇİ İŞİ BIRAKIRSA NE OLACAK?

Bankaların promosyonda en büyük çekincesi işçinin işten çıkması konusu oldu. Ancak bunda da çözüm basit. Promosyon ödemeleri aylık olarak yapılabilir. Aylık yapılan ödemede işçi işten çıkınca herhangi bir sıkıntı olmaz banka için

VERGİ İNDİRİMİ ALIYORLAR

Bankaların promosyon ödemesini masraf olarak gösterdiğini ve vergi indirimi aldığını söyleyen Şahin "Bu nedenle bankalar promosyon vermeye çok istekli. Bankalar örneğin 50 bin çalışanı olan bir kamu kurumunun promosyon hesaplarını direkt genel müdürlük bünyesinde belirlerken, 3 bin 5 bin çalışanlı özel işletmelerle şubeler ilgileniyor. Her banka şubesinin bir kredi limiti olduğu gibi promosyon limiti de var. 5 bin çalışanlı bir kuruma kişi başına 40 bin TL verilirken, 3 bin çalışanı olan bir başka kurumun çalışanları kişi başı 15 bin TL de alabiliyor. Ödenecek rakam, o banka şubesi ve firmanın anlaşmasına göre değişiyor" ifadelerini kullandı.

NE KADAR PROMOSYON VERİLİR?

10 Bin TL maaş alan memurlara ortalama 25-30 bin lira promosyon ödemesi yapılıyor. Asgari ücret üzerinden hesaplama yapıldığında promosyonun en az 12-13 bin lira olması beklenir. Bunun aylık hesabına bakıldığında ise ayda maaşlara 333 TL 'lik ek olur. Bir asgari ücretlinin maaşı, promosyonla 5 bin 833 liraya çıkar.

GENELGE BEKLENİYOR

Şahin açıklamasının devamında , özel sektör çalışanları için bir genelge yayınlanması gerektiğini ve promosyonda artık özel sektör çalışanlarının da görülmesi gerektiğini söyledi.

Genelge gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Bakanlık üstünde durması gerekiyor bu konunun özel sektörde çalışanların hele asgari ücretle çalışanların haklarını verelimemesi büyük sorun teşkil ediyor adam 10 yıldır çalışıyor ama promosyonu nu alamamış
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücret li ye ne zaman verilcek
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Özel güvenlik promosyon ne zaman verilecek
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İnşallah