Asgari Ücretli ve Özel Sektör Çalışanlarına 2 Destek: Tarihler Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücretli ve Özel Sektör Çalışanlarına 2 Destek: Tarihler Belli Oldu

ÖZel sektörde çalışanlara yönelik getirilen iki destek ödemesi hakkında son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar ve tarih.

Çalışma Hayatı 4 Ekim 2022 11:28 7
Asgari Ücretli ve Özel Sektör Çalışanlarına 2 Destek: Tarihler Belli Oldu

Özel sektör çalışanlarına , asgari ücretlilere iki destek hakkında açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelerini verdiği düzenlemeler , meclisin açılması ile birlikte gündeme gelecek. Çalışanlara vergisiz yardım olarak adlandırılan düzenlemenin detayları belli oldu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu desteklerin detaylarına yer verdik.

Nakit olarak çalışanlara yemek desteği veren işverenlerin , verdikleri bu parada ilaveden vergi kesintisi oluyor ve SGK priminin verilmesi de zorunlu oluyor. Bu , torba yasa kapsamına alınacak ve bu ödemelerden artık vergi alınmayacak. 

İşverenlerin çalışanlarına nakit olarak ödemesi gereken para için vergi veriliyordu. Ancak işveren, işyerinde yemek yaptığı zaman bunun herhangi bir vergisi olmuyor. Aynı şekilde çalışanlar yemek çekleri ve kartları ile yemek yediklerinde , günlük 51 lira limit sınırı ile ilave vergi ödemesi olmuyor.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURASINA DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı fatura desteği de torba yasa kapsamında olacak. Torba yasa ile yürürlüğe gircek düzenleme ile ayda 1000 liraya kadar yapılacak fatura yardımında vergi istisnası getirilecek. Şu anda çalışanlara bu şekilde yapılan nakit yardımlar da, ücret olarak geçtiğinden net yardım tutarı üzerinden ödemenin brüte çevrilerek, üzerinden vergi ve SGK primi hesaplanması yapılması gerekmektedir.

Bin liralık vergisiz şekilde yapılacak yardımın 2023 yılı Nisan ayına kadar geçerli olacağı , işverenlerin çalışanlaruna yapacağı yemek ve doğalgaz ile elektrik yardımlarının her durumda gelirlerinden düşebileceği, gider olarak göstereceği ve desteklerin vergiden sayılacağı bildirildi.

NE ZAMAN?

Düzenlemenin bu ay yürürlüğe girmesi bekleniyor. Kasım ayından itibaren işveren, çalışanına ayda 1000 liraya kadar fatura desteği sağlayabilecek. Nisan 2023'e kadar bu destek devam edecekj.

Yasa meclise geldiğinde haberdar olmak için UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İşveren işçiye verdim gösterip vergiden düşer mi acaba eğer mümkünse iyiymiş. İşçi anlamasa bari değil mii
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İşveren vermez bu parayı ağam eylenir bizle
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bizim patron işçisine vermez o parayı devlete vergi öder yanlış bir uygulama bu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
EÜAŞ kurumunda çalışıyorum kadro bize verilecek mi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
kitlere kadro yok mu