Asgari ücretli ve emeklilere doğalgaz fatura desteği
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari ücretli ve emeklilere doğalgaz fatura desteği

Asgari ücretli ve emeklileri sevindiren son dakika haberi geldi. Bu vatandaşlara yaz sonundan sonra daha düşük fatura gelecek.

Asgari ücretli ve emeklilere doğalgaz fatura desteği

Doğalgaz desteğinde yeni dönem.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından koordineli bir çalışma başlatıldı. Başlatılan çalışma kapsamında düşük gelirliye düşük tarife, yüksek gelirlilere ise yüksek tarife döneminin başlayacağına yer verildi.

1 sene boyunca konutların tamamına sağlanan 25 metreküplük doğalgaz desteğinin sona ermesinden sonra faturalar atık normal şekilde gelmeye başladı. Desteğin sona ermesinden sonra yeni bir sistem üzerinde çalışmalar başladı.

Başlayan çalışma kapsamında artık düşük gelirli olan vatandaşlar daha az fatura ödeyecek. Geliri yüksek olan vatandaşlar ise daha üst tarifeden fatura ödemesi yapacak.

ASGARİ ÜCRETİN KISTAS OLMASI BEKLENİYOR

Söz konusu düzenlemede asgari ücretin kıstas olması bekleniyor. Mevcut doğalgaz desteğinden faydalanma şartlaır şu şekilde:

"3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2024 yılı için  5.667,37 TL) az olan haneler (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) faydalanabilmektedir"

Bu 3500 TL'lik her sene kış aylarında verilen doğalgaz fatura desteği. Yeni düzenlemede ise asgari ücretin gelir şartı olarak belirlenmesi, maaşı düşük olan emekliler ile birlikte geliri düşük olan işçilerin düşük fatura kapsamına alınması bekleniyor.

YENİ TORBA YASADA YER ALACAK

Doğalgaz desteği düzenlemesi torba yasada yer alacak. Bayram sonrası meclise gelecek düzenlemeden sonra başvurular başlayacak. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 46 Gün Önce
Askeri ücretin en asari 22 bin TL olması gerek.
Ziyaretçi 46 Gün Önce
Peki doğal gazı olmayan askeri ücretlilere destek olacak mı
Ziyaretçi 46 Gün Önce
Ah benim garip halkım ahh hep ezilcek olan bizlermiyiz ahh
Ziyaretçi 46 Gün Önce
asgari ücretin 3/1 geliri olan zaten bitmiştir vereceğiniz 3500 teklifine insan utanır