Asgari Ücreti Nokta Atışı Tahmin Eden İsim En Düşük Emekli Maaşının Ne Kadar Olacağını da Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücreti Nokta Atışı Tahmin Eden İsim En Düşük Emekli Maaşının Ne Kadar Olacağını da Açıkladı!

Asgari ücrete gelecek zammı günler öncesinden nokta atışı tahmin eden SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşlarına gelecek zammı da açıkladı! İşte haberin detayları...

Emekli Haberleri 27 Ara 2023 0
Asgari Ücreti Nokta Atışı Tahmin Eden İsim En Düşük Emekli Maaşının Ne Kadar Olacağını da Açıkladı!

Türkiye’de milyonlarca çalışanın maaşı olan asgari ücret için 2024 zammı belli oldu. Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu ay iki toplantı yapmıştı. Bugün ise taraflar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiler ve zam kararı alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu kararı açıklayarak 2024 yılında net asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapılarak 17.002 TL’ye yükseltildiğini açıkladı.

Refah payı, enflasyon ve hesaplanan maaş tablosu ortaya çıktı! Memur emekli  maaşı zammı için 2'li

ÖZGÜR ERDURSUN HAFTALAR ÖNCESİNDE AÇIKLAMIŞTI!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun asgari ücret zammını doğru tahmin eden isimler arasında bulunuyor. Haftalar önce asgari ücret değerlendirmesi yapan Özgür Erdursun mevcut enflasyon ve geçmiş zamları dikkate alarak hesaplama yapmış 2024 yılı için asgari ücretin 17.000 TL seviyesinde belirleneceğine dair tahminde bulunmuştu. Bu tahmini doğru çıkan Özgür Erdursun bir defa daha nokta atışı tam isabet tutturdu.

Asgari ücret zammının belli olmasının ardından sırada diğer maaşlara yapılacak zamlar bulunuyor. Memur maaşlarına yaklaşık yüzde 50 oranında zam yapılacağı açıklanmıştı. Bu zamdan memur emeklileri de yararlanacaklar. SSK ve Bağkur emeklilerinin ise maaş zamlarında bir Netlik bulunmuyor.

SON DAKİKA | En düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL olacak! Emekli maaşı kanun  teklifinde değişiklik ...

Sadece enflasyon farkının zam olarak verilmesi durumunda SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarında yüzde 37-38 seviyesinde zam uygulanabileceği tahmin ediliyor. Ancak asgari ücrete yüzde 49 zam yapılması, memur ve memur emeklilerine yaklaşık yüzde 50 zam uygulanacağının açıklanması düşünüldüğünde SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zamlarının da refah payı artışı ile yükseltilmesi bekleniyor. Bu durumda bu emeklilerin maaşları da refah payı artışı ile yüzde 49-50 seviyesine çıkarılabilecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TAHMİNİNİ AÇIKLADI!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan asgari ücret tahmini - Elips Haber

Asgari ücret zammını doğru tahmin eden Özgür Erdursun en düşük emekli maaşı için de tahminini açıkladı. En düşük emekli maaşına yapılacak zamma dair hesaplamasını paylaşan Özgür Erdursun, “Asgari ücret zammını gördükten sonra en düşük emekli maaşı 7.500 TL’den 11.000 TL ile 11.250 TL arası olur diyebiliriz. Bu yapılacak zam Ocak ayının ilk haftasında açıklanır.” dedi.

Tüm emekli gelişmelerinden anında haberdar olmak için; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç