Asgari Ücrete Zam Pazarlığının Başlayacağı Tarih Belli Oldu: Asgari Ücret Nasıl Belirlenir? Kaç TL Olacak 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Zam Pazarlığının Başlayacağı Tarih Belli Oldu: Asgari Ücret Nasıl Belirlenir? Kaç TL Olacak 2023

Asgari ücrete zam pazarlığının başlayacağı tarih açıklandı. İşte komisyonun yapacağı ilk toplantının tarihi.

Ekonomi 14 Kasım 2022 12:37 13
Asgari Ücrete Zam Pazarlığının Başlayacağı Tarih Belli Oldu: Asgari Ücret Nasıl Belirlenir? Kaç TL Olacak 2023

Son dakika haberi: Asgari ücrette zam pazarlığının başlayacağı tarih belli oldu.

Habertürk tarafından bir son dakika haberi geçildi. Yapılan açıklamada Asgari ücret Tespit Komisyonu'nun 6 Aralık tarihinde toplanacağına yer verildi. Açıklamada 6 Aralık tarihinde TİSK Genel Kurulu yapılacak. Daha sonra Asgari ücret tespit komisyonu 7-8-9 Aralık tarihlerinin birinde toplanacak ve 2023 yılında geçerli olacak agsari ücretin belirlenmesi için toplamda 4 toplantı yapılacak. 7-8-9 Aralık tarihlerinden birinde yapılacak ilk toplantıdan sonra Aralık ayının ikinci üçüncü ve dördüncü haftasında da komisyon bir araya gelecek.

Son toplantının 27-28 Aralık tarihlerinde yapılması ve 2023 yılı asgari ücretin tespit edilecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret tespit komsiyonu toplantılarının Aralık ayının ilk haftasında başlayacağını ve Aralık ayının sonunda asgari ücretin belirleneceğini söyledi. Bakan konu ile ilgili yaptığı açıklamada , "Talebin üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirdiğimiz zaman enflasyona karşı ekonomik büyümeyi bir silah olarak kullanabiliriz. Asgari ücretin, 5500 lira olmasının nedeni enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek içindi. Asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geriletecek bir uygulama gerçekleştireceğiz. Aralık ayının ilk haftasında komisyonu toplayacağız. Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacak" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati  ise TBMM'de asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada, "2002 yılından bugüne kadar asgari ücretliler enflasyona ezdirilmedi. Bu yıl da enflasyon hedefimiz bu kadar değildi. Memur maaşları zaten 6 ayda bir güncelleniyor. Asgari ücretteki artış gelecek yılın enflasyon hedeflerine göre belirleniyor. Bu yıl enflasyon, hedeflerimizin üzerinde çıktığı için Temmuz ayında tekrar güncellemeye gittik. Şimdiye kadar asgari ücretliler enflasyona ezdirilmedi ve bu yıl da aynı şekilde bir artış olacak. Asgari ücretteki artış enflasyonun üzerinde olacak" dedi.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİR? SÜREÇ NASIL OLACAK?

Asgari ücret işverenleri temsil eden TİSK, işçileri temsil eden Türk İş ve hükümeti temsil eden Çalışma Bakanlığı'nın yapacağı 4 toplantıdan sonra belirlenecek. Sizce asgari ücret kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ZAM BU TARİHTE BELLİ OLACAK

Zam 27-28 Aralık tarihlerinde açıklanacak. Açıklama gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3 bin ev kirası 350 elektirik 250 şu 200 internet 1000 dogalgaz aylık 700 tele ekmek haftalık pazar 500 aylık 2000 tele market vijdanı olan düşünsün bu ülkenin başına gelmiş geçmiş en kötü yönetim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
kiralar olmus 7000 8000 asgari ucret 10000 olsa ne
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
10 bin olmalı bence
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
şu ekonomiye göre 10 bin TL olsa bile yetmez
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
on binden azolursa yine ezilmiş oluruz