Asgari Ücrete Zam İçin: 'İlk Defa Benden Duyacaksınız, 10 Bin TL Olacak'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Zam İçin: 'İlk Defa Benden Duyacaksınız, 10 Bin TL Olacak'

Son dakika haberi: Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücret zammında rakam verdi.

Ekonomi 25 Ekim 2022 09:14 0
Asgari Ücrete Zam İçin: 'İlk Defa Benden Duyacaksınız, 10 Bin TL Olacak'

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar yaptığı son açıklamada 2023 asgari ücretini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı 2023 yılı merkezi yönetim bütçesi meclise sunuldu Meclise sunulan merkezi yönetim bütçesine göre yapılan hesaplamaya baktığımızda asgari ücret için ortlamaa yüzde 58 civarında bir zam beklendiği görülüyor.

Hak İş tarafından hazırlanan rapora baktığımızda ise tüm ücretli çalışanlardan alınan vergi oranının yüzde 10 seviyesinde tutulması talebi var. Hükümete sunulacak söz konusu rapor ile çalışanların üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi ve çalışanların maaşlarından alınan vergilerin çalışanlara verilecek alım güçlerinin arttırılması hedefleniyor.

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, TV100 ekranlarında yaptığı değerlendirmede bazı isimlerin asgari ücrete yüzde 90 civarında zam beklediğini söyledi. Konar açıklamasında asgari ücrete zam oranını belki ilk defa benden duyacaksınız dedi ve asgari ücretli çalışanları sevindirecek güzel bir rakam üzerinde onay alındığını söyledi. 

Konar açıklamasında asgari ücret için 10 bin liranın düşünüldüğünü söyledi ve "Ben asgari ücretin ocak ayı içerisinde 5 bin 500 liradan 10 bin liraya sabitleneceğine inanıyorum. Asgari ücret için yeterli bir rakam değil. İşverenlerimizin sırtına çok büyük bir yük. Hükümetimizin elini taşın altına koyacağına ve işverene büyük oranda destek getireceğine ve asgari ücretin 10 bin lira olacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Sunucu Oğuz Haksever ise bu açıklama sonrası şaşırdı ve çok iyimsen bir tahmin diyerek yorumunu paylaştı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç