Asgari Ücrete Yüzde 40 Zam Gelmeyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Yüzde 40 Zam Gelmeyecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bir son dakika açıklamasında bulundu ve asgari ücrete yüzde 40 zam gelmeyeceğini , açıkladığı oranın emekliler için olduğunu söyledi.

Son Dakika 23 Haz 2022 08:19 4
Asgari Ücrete Yüzde 40 Zam Gelmeyecek

Asgari ücrete yüzde 40 zam gelmeyecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş dün bir açıklama yaptı ve tüm çalışanların maaşlarına yüzde 40 oranında zam geleceğini söyledi. Kurtulmuş'un bu açıklamasından sonra bir son dakika açıklaması daha geldi.

Canlı yayında gelen açıklamada Numan Kurtulmuş sözlerini düzeltti ve asgari ücrete yüzde 40 zam gelmeyeceğini, memur ve emeklilere yüzde 40 zam geleceğini söyledi.

Kurtulmuş açıklamasında, "Memur emeklileri, işçi emeklileri biraz aşağı olur biraz yukarı olur bir iyileştirme yapılacak. Asgari ücret ile ilgili Bakanlığın önünde farklı , asgari ücret alan o kitle ile ilgili farklı seçenekler var. bunlardan birisine karar verir ve o uygulanır. Yüzde 40 yanlış anlaşıldı. Onun düzeltilmesini istedim. Söylediğimiz memur işçi emeklileri ile ilgili düzenlemedir." ifadelerini kullandı.

Bunun ardından Twitter adresi üzerinden de bir açıklama yapan Kurtulmuş, "Asgari ücretle ilgili bakanlığın önünde farklı seçenekler var, bunlardan birine karar verilir ve uygulanır. Söylediğimiz memur işçi emeklileriyle ilgili düzenleme hakkındadır." dedi.

ASGARİ ÜCRET YÜZDE 40 ZAM YOK

Bu açıklamaya bakacak olursak asgari ücrete yüzde 40 zammın gündemde olmadığı görüldü. 

NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücrete ne kadar zam geleceği Haziran ayının sonunda, önümüzdeki hafta belli olacak. Bakanlık , işçi ve işveren kesiminin yapacağı toplantıdan sonra yeni rakam açıklanacak. Açıklama geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Emekli memur devlet işçi si millet vekili insanda özel sektör çalışanı hangi türden
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sözün bittiği yer
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gece ayrı sabah ayrı haber şamar oğlanı yaptınız
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Memur ve emekli halınden menmun zaten asil asgerı ücret alan hıc bısey yapamıyo yemıyoz ıcmıyoz alamıyoruz artık