Asgari Ücrete Yüksek Zam: AK Parti Asgari Ücret, Emekli ve Memur Maaş Zammını Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Yüksek Zam: AK Parti Asgari Ücret, Emekli ve Memur Maaş Zammını Açıkladı

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkan Yardımcı Numan Kurtulmuş asgari ücrete, memur ve emekliye gelecek zammı açıkladı.

Ekonomi 22 Haz 2022 08:30 14
Asgari Ücrete Yüksek Zam: AK Parti Asgari Ücret, Emekli ve Memur Maaş Zammını Açıkladı

Son dakika : Maaşlara yüzde 40 zam bekleniyor.

Son dakika haberi Numan Kurtulmuş'tan geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada asgari ücrete zam konusunda masadaki rakamı verdi. 

ERDOĞAN İLE TÜRK İŞ GÖRÜŞTÜ

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay asgari ücret üzerine görüşme yaptı ve gelecek günlerde komisyonun toplanacağını söyledi.

Bir televizyon programına katılan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, dar ve orta gelirli vatandaşların alım gücünü yükseltmek için çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, "Bu yaz aylarıyla birlikte rahatlama hissedeceğimiz anlaşılıyor." ifadelerini kullandı.

CİDDİ BİR ENFLASYON VAR

Ciddi bir enflasyon olduğunu, hayat pahalılığı olduğunu söyleyen Numan Kurtulmuş, "İlk olarak döviz piyasalarında olağanüstü hareketliliğin belli bir seyre girmesini sağlayabilmek. Bu anlamda aşırı sert oynamaların kaybolmakta olduğunu görüyoruz. Ciddi bir enflasyon söz konusu. İkinci alan da enflasyonun bir şekilde dizginlenebilmesinin temin edilmesi." ifadeleirni kullandı.

MAAŞLARA ZAM

Kurtulmuş, "Bunun için ilgili kurumlarımız tüm mesailerini veriyorlar. Vatandaşlarımız da hayat pahalılığına maruz kalıyor. Vatandaşımızın gelir seviyesinin artırılması için çalışılıyor. Önümüzde güncel konulardan biri de Temmuz ayıyla birlikte emeklilerimizin, çalışanlarımızın alım güçlerini daha yukarı çıkmak için yüzde 40'lara yakın bir dokunuş burada gerçekleştirilecek. Asgari ücretlilerle ilgili bir dokunuşun yapılabilmesi." dedi.

Numan Kurtulmuş açıklamasında, açıkladığı zam miktarınına sgari ücret değil emekli zammı olduğunu, asgari ücret konusunda masada farklı seçenekler olduğunu söyledi.

MEMUR VE EMEKLİYE ZAM

Memur ile emeklilere yüzde 40 oranında bir maaş zammı gelecek.

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3 yıldır oturduğum evden kardeşim gelecek diye çıkarılıyorum neden kiralar arttı 700 den bianda 1500 zam yapmak istedi kabul etmeyince de bahaneler üretildi ne kadar asgari ücret artsada olan bizlere oluyor çalışanlara kimseye bişi olmuyor istediğiniz kadar arttırın bu piyasaya dur denilmediği sürece zamlarda işe yaramayacak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yüzde 40 enflasyon farklıdır zaten.Bunu zam olarak millete neden dayandiriyorsunuz.ustune sizinde en az yüzde 40 vermeniz lazım ki alım gücü iyi olmasa da eskisi gibi olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
En az 7500 olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
En az 8 bin olmalı her ay borç altına giriyoruz gerçekten bıktık pahalılıktan dışarı adım atmaya bile korkuyoruz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yetmezz.. herşeye zam askeri ucreti arttiracagina zamları düşürsün