Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapılacak? İşte Asgari Ücrette Beklenen Rakam...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapılacak? İşte Asgari Ücrette Beklenen Rakam...

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Çalışma Hayatı 27 Haz 2022 23:15 2
Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapılacak? İşte Asgari Ücrette Beklenen Rakam...

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından asgari ücrete zam yapılacağını resmen açıkladı. Peki asgari ücrete kaç TL zam yapılacak, asgari ücret kaç TL olacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete zam yapılmasına dair kararı kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile duyurdu. Buna göre bu hafta içerisinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve bir zam kararı alacak. Bu zam kararının alınacağı komisyonda hükümet yetkilileri, işçi ve işveren temsilcileri yer alacak. Perşembe veya Cuma günü ise asgari ücrete yapılacak olan zamma ilişkin kararı bizzat Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret ile ilgili açıklamasının ardından milyonlarca çalışan asgari ücrete ne kadar zam yapıalcağını merak etmeye başladı.İktidara yakın bir ekonomi yazarı olan Faruk Erdem asgari ücret zammına dair son gelişmeleri değerlendirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan edindiği bilgileri de yorumuna katan Faruk Erdem asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını ve asgari ücretin kaç TL’ye çıkacağına dair kişisel beklentisini açıkladı.

İŞVERENE YÜK OLMADAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Asgari ücret zammına dair kararı yorumlayan Faruk Erdem, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bu hafta içinde toplanması kesinleşmiş oldu. Bu komisyonda işçileri temsilen TÜRK-İŞ ve işverenleri temsilen de TİSK yer alacak. TİSK asgari ücret zammı için her türlü desteği vereceğini açıkladı. İşverenin üzerinde fazla yük olmayacak şekilde bir asgari ücret zammı yapılacağını açıkladı Sayın Cumhurbaşkanı. Belirli sayıda işçi çalıştıranlarla daha küçük işletmeler arasında bir fark olacak.” dedi.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Asgari ücret zammı için formülünü ve zam miktarını açıklayan Faruk Erdem, “Asgari ücretin üzerinde tüm vergiler kaldırılmıştı. Şimdi sadece prim kesintisi kaldı. 751 TL’lik bir prim kesintisi kaldı. İşverenden de toplamda 875 TL’lik bir kesinti oluyor. Bunları topladığımızda kamunun elinde 1.627 TL’lik bir alan var. İşverene herhangi bir yük bindirmeden asgari ücreti 5.880 TL’ye çıkarabilme imkanı var. Bana göre bu aşamada Sayın Cumhurbaşkanı da devreye girecek ve asgari ücret için 6.000 TL rakamını açıklayacaktır.” dedi.

Asgari ücret zammına dair Faruk Erdem’in öngörüsünün gerçekleşmesi durumunda asgari ücret 4253 TL’den 6.000 TL’ye yükseltilecek. Bu şekilde asgari ücrete toplamda 1.747 TL’Lik zam yapılmış olacak. 

Sizce asgari ücrete ne kadar zam yapılmalı? Yorumlar kısmından yazın.

Asgari ücrete ek zam miktarı belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
6284₺
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İnş hayirli bi rakam çikar cidden gecinemiyoruz