Asgari Ücrete Kasım'da Yeni Zam İddiası: İşte Konuşulan Rakam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Kasım'da Yeni Zam İddiası: İşte Konuşulan Rakam

Son dakika haberi: Asgari ücrete bir zam daha geleceği iddia edildi. İşte yeni zam hakkında son açıklama.

Ekonomi 18 Ağu 2022 08:29 27
Asgari Ücrete Kasım'da Yeni Zam İddiası: İşte Konuşulan Rakam

Hükümete yakın isim: Asgari ücrete 3'üncü zam gelecek dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuzeni olan gazeteci Cengiz Er'in olan Süper Haber adlı site, Kasım ayında asgari ücrete bir zam daha yapılmasının konuşulduğunu iddia etti. 

İLK ZAM SENE BAŞINDA

Rutin asgari ücret zammı Aralık 2021 yılında yapılmış ve 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren asgari ücretin 4 bin 251 lira olmasına karar verilmişti. 

İKİNCİ ZAM TEMMUZ'DA GELDİ

İkinci zam ise Temmuz 2022 'de geldi. Enflasyonun çok yüksek seviyelere çıkması nedeniyle alınan zam kararına göre 4 bin 251 lira olan asgari ücret , 5 bin 500 liraya çıkarıldı.

ÇALIŞMA BAKANI SENE SONUNU İŞARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz ayın sonunda bir açıklama yapmış ve asgari ücrete yapılan iki zamdan sonra yeni düzenlemenin sene sonunda, 2023 yılı için yapılacağını söylemişti. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada sene sonunu işaret ederek, "Yıl sonunda yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" demişti.

YENİ ZAM İDDİASI

Kulislere dayandırılan iddiaya göre asgari ücrete bir zam daha yapılmasının planlandığı belirtildi. İddialara göre asgari ücrete yüzde 21 civarında bir ek zam daha yapılacağı ve yeni asgari ücretin 6 bin 700 liraya çıkacağı belirtildi.

Sizce asgari ücrete bir zam daha gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Bu konuda resmi açıklama geldiğinde takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirerek haberdar olabilirsiniz.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (27)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücretli bir çalışanın bir otobüs ile aktarma yaparak gidip geldiğini düşünürsek 500 yol masrafı yemek parası da vermiyorlar malesef gerisini siz düşünün bu insan ne kadar maaş almış oluyor. Tabiki ek zam yapılmalı emeğine degmeli.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Temel gıda elektrik su doğalgaz petrol giyim gibi temel ihtiyaclarimiza zam yapilmasin indirim yapılsın asgari ücrete zam yapilmasin tabiki ama bu böyle devam ederse deyil 5500 10500 olsa yetmeyecek gecinemiyoruz ayın 1 de maaş alıyoruz 2 sinde bitiyo ay sonuna kadar borç harç içinde debeleniyoruz asgari ücrete zam yapılıyorsa diyer ihtiyaçlara zam yapılması doğru değil maaş gelmeden eriyor asgari ücretli sağ eli görüyor sol eli boş yani diyeceğim o ki dengelenmesi lazım çünkü her ikiside zam laniyo zamlar bir birini kovaliyo
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kasım çok geç acil gelmeli sadece bir toplantıyla hayata geçirilmeli geçinemiyoruz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet ama sadece asgari ücrete zamgelsin asgari ücrete zam yapip yiyeceğe giyecege kiraya zam gelmesin bi anlamı kalmıyor hiç bişeyin yanına yaklaşılmiyor bu sebepten yapılan zamanlarında bi anlamı kalmıyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet hemde çok acil