Asgari Ücrete Ek Zamda Yeni Formül: İşte Zam Miktarı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Ek Zamda Yeni Formül: İşte Zam Miktarı

Asgari ücrete ek zam için yeni formül açıklandı. Açıklamada 750 liralık zam beklendiğine yer verildi.

Ekonomi 8 Haz 2022 23:35 18
Asgari Ücrete Ek Zamda Yeni Formül: İşte Zam Miktarı

Asgari ücrete ek zamda yeni formül.

2022 yılında artan hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücrete ek zam yapılması artık bir mecburiyet halini aldı. Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücret artışı için art arda açıklamalar gelirken bir son dakika haberi gedli. 

ASGARİ ÜCRET EK ZAM İÇİN KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ŞART

Asgari ücrete zam konusu , Asgari Ücret Tespit Komsiyonu'nun görev alanı içinde. Asgari ücrete ek bir zam yapılması için işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyonun toplanması gerekmektedir. Toplanacak komisyon yeni asgari ücreti belirleyecek. 

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARINDAN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu bugün yaptığı açıklamada, "Bu konu yasal düzenleme ile belirlenmiş hususlar, nasıl toplanacağı belirlenmiş. Bu konuyla alakalı değişik bir durum olursa Çalışma Bakanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Ağzımızdan çıkacak herhangi bir yanlış kelime birçok kişiyi beklentiye sokabilir. Doğru bilgilendirmenin esas olduğuna inandığım için bu konuda çalışma yapan kişi Çalışma Bakanımız bu konuyla ilgili bir ilerleme olduğu taktirde onun tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise "Doğru, enflasyonist bir ortam var. Pandemiden sonraki süreçte böyle bir yere geldik. Önemli olan burada fiyat baskılaması kadar aynı zamanda da insanların alım gücünün artmasıdır. Eğer ki alabiliyorsanız o önemli. Alamıyorsanız, gücünüz yetmiyorsa, alım gücünüz yok olmuşsa işte tehlikeli olan bu. O yüzden de enflasyon karşısında sabit gelirliyi, dar gelirliyi ezdirmemek, hakkını savunabilmek, gelirlerini daha artırıcı bir takım tedbirler almak da hükümetin işi. Bu konuda da sırayla yavaş yavaş hepsi geliyor. Dün iki müjde vardı, önümüzdeki günlerde yine gelir. Sabır" ifadelerini kullandı. 

SÜRE AZALIYOR

Temmuz ayına kısa süre kala bu konuda bir yasa değişikliği gelmedi. Değişiklik gelmemesi ve meclisin yoğun gündemi nedeniyle komisyonun toplanmasına zor gözüyle bakılıyor. Bu durumda başka bir seçenek devreye giriyor.

YENİ FORMÜL

Asgari ücrete ek zam için hükümet gündeminde yeni bir formül olduğu öğrenildi. Komisyonun toplanıp zam kararı almasındansa hükümetin asgari ücretten aldığı kesintilerden 6 aylığına vazgeçmesi ve asgari ücretin kesintilerin asgari ücretlilere verilmesi planlanıyor.

2022 ASGARİ ÜCRET  BRÜT  5.004 TL.

SGK PRİMİ% 14    700,56 TL.

İŞSİZLİK SİG. PRİMİ % 1    50,04 TL.

KESİNTİLER TOPLAMI    750,60 TL.

NET ASGARİ ÜCRET    4.253,40 TL.

Kesintilerden vazgeçilmesi durumunda işçilere 750 lira ek para verilmesi ve asgari ücretin 5004 liraya çıkarılması bekleniyor. 

SİZCE?

Sizce asgari ücrete 750 liralık bir zam yapılması yeterli olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

NE ZAMAN  AÇIKLANACAK? 

Asgari ücrette vergi düzenlemesi şimdi bütçe hesaplaması aşamasında. Bu konuda bir düzenleme kararı alınırsa açıklamanın Haziran ayı sonunda gelmesi bekleniyor. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (18)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şaka mı ya asla yetmez…
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
750 tl yi devlet alsin kendi hesabina yatirsin bozdurup harcasin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bittik öldürmeye çalışıyorlar başkada lafım yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Maalesef yetmiyor kira market faturlar tek maas ile nereye
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asla yeterlı olmaz 750 yaparsınız zam ,asgari ücret dışında herseye yüzde bın zam yapılıyor yetişemiyoruz hızına