Asgari Ücrete Ek Zamda Sevindiren Haber Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Ek Zamda Sevindiren Haber Geldi

2022 yılı içerisinde asgari ücrete ek zam için son dakika açıklaması geldi. Umutlandıran açıklamada asgari ücrete ek zammın geleceği bildirildi.

Ekonomi 6 Nisan 2022 09:38 0
Asgari Ücrete Ek Zamda Sevindiren Haber Geldi

Asgari ücrete yüzde 99 zam yapılacak iddiası gündeme bomba gibi düştü.


Rekor düzeyde gelen enflasyon sonrası asgari ücrete ek zam tartışmaları yeniden gündeme geldi. Son 20 yılın en yüksek enflasyonunun gelmesi ile birlikte işçi ve emeklilerin maaş zamları erirken AK Parti içerisinde maaşlara ek zam yapılsın tartışmalarının da başladığına yer verildi.


BBC Türkçe'den Ayşe Sayın bugün kaleme aldığı yazısını AK Parti kaynaklarına dayandırdı. Sayın, AK Parti içerisinde asgari ücrete ek zam yapılsın seslerinin yükseldiğini belirtilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ek zam için kapıyı açık bırakmıştı. Eğer olağanüstü bir durum olursa ek zammı konuşuruz denildiği, rekor gelen enflasyonun olağanüstü bir durum olduğu, bu nedenle asgari ücrete ek zam yapılması gerektiği konuşuluyor.


YÜZDE 99 İHTİMAL EK ZAM GELECEK

AK Parti kulislerinde ek zam için iki farklı görüşün dile getirildiği bildirildi. Erdoğan'ın söylediği olağanüstü gelişme konusuna dikkatleri çeken bazı AK Partililer, ekonomik dengelerin küresel anlamda alt üst olduğunu ve fiyat artışlarının önüne geçilmesinin zor olduğunu söyledi.


AK Partililer, olağanüstü bir dönemden geçildiğini, bu nedenle Temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.


HERŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Kulislerde son dönemlerdeki fiyat artışları ve ek zam için , "Biri diyebilir ki, her şey eskisi gibi olsun. Hayır, dengeler değişti, öyle olmayacak. Asgari ücret artışının üzerinden henüz üç ay geçmişken, biz şimdiden 'Temmuz'da zam olacak mı?'yı tartışıyoruz. Onun için, Cumhurbaşkanımızın çizdiğini çerçevede, bana göre yüzde 99 olacak. Çünkü normal bir süreç değil bu." deniliyor.


EK ZAMLA KARARSIZ SEÇMENLER YENİDEN PARTİYE KAZANDIRILACAK

Ek zam yapılsın diyenler, hedefin kararsız seçmenler olduğu, ek zam ile kararsız seçmenin yeniden partiye kazandırılacağını, alım gücünü arttıracak önlemlerin devreye alınması gerektiğini savunuyor.


EK ZAM ENFLASYONU DAHA DA ARTTIRIR

Asgari ücrete ek zam yapılmasını istemeyen AK Partili kesim ise bunun enflasyonu daha da tetikleyeceğini söyledi. Eğer asgari ücret 10 bin olursa kısır döngüye girileceği ve yeniden enflasyonun yükseleceği ve bu şekilde devam edeceği bildirildi. Yaz aylarında meyve sebze fiyatlarında düşüş olacağını aktaran isimler, "Enflasyonun durağanlaşabilmesi için ekonomik olarak asgari ücretin belli bir noktada durması gerekiyor" diyor.


Asgari ücrete ek zam belli olduğunda haberdar olmak için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç