Asgari Ücrete Ek Zam Sinyali Geldi: İşte Beklenen Zam Oranı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Ek Zam Sinyali Geldi: İşte Beklenen Zam Oranı

Son dakika haberi: Asgari ücrete ek zam konusunda bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada ek zam için umut verici sözler söylendi.

Çalışma Hayatı 9 Mayıs 2022 11:35 8
Asgari Ücrete Ek Zam Sinyali Geldi: İşte Beklenen Zam Oranı

Asgari ücrete zam sinyali geldi.

AK Parti'den asgari ücrete zam konusunda son dakika açıklaması geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz önemli bir açıklamada bulundu ve asgari ücrete ek zam için kulislerde konuşulan son ifadeleri aktardı.

"Asgari ücretle ilgili değerlendirmenin ne zaman yapılacağını göreceğiz. Hükümetimiz başından beri hiçbir zaman ücretleri enflasyona ezdirmedi" diyerek sözlerine başlayan Yılmaz, yıl ortasında maaşlara zam yapılacağını duyduklarını söyledi. 

CUMHURBAŞKANI AÇIK KAPI BIRAKMIŞTI

Geçtiğimiz ay bir ziyareti dönüşü uçakta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , asgari ücrete ek zam konusundaki tartışmalara değindi ve "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır" ifadelerini kullandı. 

Bu açıklama asgari ücrete ek zamda kapıları tam kapatmamış oldu.AK Partili Hamza Dağ ise konu ile ilgili, "Gelen verilere göre enflasyon altında bir durum ortaya çıktığını görürsek müdahaleden kaçınmayız" demişti. 

3 KESİM ZAM İSTEDİ

TÜSİAD ile sendikalar art arda açıklamalar yaptı ve asgari ücrete enflasyon oranında zam yapılmasını talep etti. Sene ortasında zam yapılmasını isteyen iki kesim, hükümetten bu konuda adım bekliyor. 3. kesim ise işçi kesimi. Hayat pahalılığı nedeniyle zor günler geçiren işçiler asgari ücrete ek zam yapılmasını istiyor. 

Türk İş tarafından açıklanan son verilere baktığımızda asgari ücretin açlık sınırının çok altında olduğu görüldü. Açlık sınırı 5 bin 323 liraya çıkarak asgari ücretin 1073 lira üzerine çıktı. 

KULİS BİLGİSİ: ZAM SİNYALİ GELDİ

AK Partili Yılmaz yaptığı son dakika açıklamasında bir süre daha enflasyonla yarışılacağını söyledi ve "Ama hükümetimiz bu enflasyon ile mücadele ederken bir yandan da dar kesimlileri enflasyona ezdirmemeye çalışıyor. KDV indirimleri yapıldı, emekliye memura zamlar yapıldı. Şimdi yıl ortasında da zam yapılacağını duyuyoruz." ifadelerini kullandı ve kulislerde asgari ücrete ek zammın konuşulduğunu söyledi. 

NE KADAR ZAM GELMELİ?

İlk 6 aylık enflasyon rakamlarına zam yapılması isteniyor. Şimdiye kadar toplam TÜFE yüzde 28.62 geldi. Kalan 2 ayın da eklenmesi ile yüzde 35'lere gelmesi bekleniyor. Sendikalar, bu oranda zam yapılmasını istiyor. Bu oranda zam yapılırsa 1487 lira seviyesinde zam yapılır ve yeni asgari ücret 5 bin 737 lira seviyesinde olacak. Sizce 1487 lira zam yeterli olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zam gelse ne olacak 200₺ lik yağ 400₺ olur yine vatandaş mağdur değişen bir şey olmayacak sadece asgari ücrete zam gelmesi lazım başka bir şeye değil
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Biz daha yeni zammı alamadık ücretsiz izine gönderiyor isveren
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yetmezzz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
En az 600 bu yoklukta
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Enaz 6000