Asgari ücrete ek zam ne zaman? Asgari ücret 2023 son dakika 9500 TL olacak mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari ücrete ek zam ne zaman? Asgari ücret 2023 son dakika 9500 TL olacak mı?

Son dakika haberi: Asgari ücrete ek zam iddiası sosyal medyada gündem oldu. İşte gelen son dakika açıklaması.

Ekonomi 3 Şubat 2023 11:57 1
Asgari ücrete ek zam ne zaman? Asgari ücret 2023 son dakika 9500 TL olacak mı?

Son dakika: Asgari ücret 2023 yılında 9500 TL olacak mı?

Son günelrde asgari ücret hakkında iddialar çokça konuşulmaya başlandı. Seçimlerin yaklaşması ile birlikte asgari ücrete ek zam yapılacağı iddialarına yer verildi. Bu açıklamalar sonrası vatandaşlar, asgari ücretin 1000 lira zamlanıp zamlanmayacağını araştırmaya başladı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret geçen Aralık ayında yapılan zamla 2023 yılı için 8 bin 506 TL'ye çıkarıldı. Asgari ücretin yıllar içindeki değişimi ise şu şekilde:

Geçen ay bir programa katılan Çalışma Bakanı Bilgin, "Tabi biz kamu çalışanlarımızın Türkiye tarihinin belki en iyi geçen sözleşmelerinden birini yaptık. Arkasından gelen düzenlemelerle , zamlarla , enflasyona karşı çalışanları koruyan düzenlemelerle, 3600 ile o sözleşmenin başarısıdır onu da vurgulamam gerekir. Geçen sene yapılan toplu sözleşmenin başarısıdır. Kamu çalışanlarının reel ücretlerinin bu kadar arttığı bir dönem var mıdır? Geriye doğru baksınlar hesaplasınlar. Gerçekten çalışanlarının rahat nefes alacağı düzenleme yapılmıştır. Ocak ayında yapılan enflasyon farkı ile yüzde 30 zamlar bunun yansımasıdır. Bu da kamu çalışanlarına çok ciddi nefes aldırmıştır. En düşük 1. basamakta olan memurumuzun maaşı 11 bin 800 lira civarında olmuştur. Emeklilerde çok ciddi bir düzenleme yaptık" dedi.

BAKAN BİLGİN'DEN EK ZAM YOK AÇIKLAMASI

Bu açıklamadan sonra asgari ücrete ek zam yapılması için tek durumun, yüksek enflasyon olacağı, enflasyonun kontrol altına alındığı bu nedenle asgari ücrete ek zammın gündemde olmadığını söyledi. Ancak küresel piyasalarda yaşanabilecek bir durum sonucu ek zammın gündeme gelebileceği bildirildi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU: EK ZAMLA 9500 - 9950 TL OLACAK İDDİASI

Sosyal medya üzerindeki iddialarda asgari ücrete ek zam geleceği ve zamla birlikte maaşın 9 bin 500 ya da 9 bin 550 liraya çıkacağı iddia edildi. Bu iddialar henüz hükümet kaynaklarından doğrulanmadı. Sizce kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

GELİRSE NE ZAMAN GELİR?

Seçimler Mayıs ayında yapılacak. 14 Mayıs'a 100 gün kala asgari ücrete ek zam gelirse seçim öncesi olur. Açıklama gelince bildirimle haberdar olmak için TIKLA İNDİR

FİNANS7.COM | ANKARA

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
10.000 tl