Asgari Ücrete Ek Zam İçin Kritik Gün: Cumhurbaşkanı Açıklayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Ek Zam İçin Kritik Gün: Cumhurbaşkanı Açıklayacak

2022 yılında asgari ücrete ek zam yapılacağı gündemde konuşulurken, bu konunun bugün kabine gündemine geleceği öğrenildi. Konu ile ilgili son bilgiler ve detaylar haberimizde.

Ekonomi 28 Mart 2022 09:23 0
Asgari Ücrete Ek Zam İçin Kritik Gün: Cumhurbaşkanı Açıklayacak

Asgari ücrete ek zamda kritik gün.


Son günlerin en sık konuşulan konusu asgari ücrete ek zam konusu oldu. Vatandaşlar, gelen açıklamalar sonrası umut içinde beklerken son açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan yaptığı açıklamada asgari ücrete ek zam iin açık kapı bıraktı ve gerekirse yapılabileceğini ifade etti. Bu açıklama sonrası gözler , bugünkü kabine toplantısına çevrildi. Bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısında asgari ücrete yapılacak olası ek zammın ele alınacağı öğrenildi.


Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşecek. Düzenlenecek toplantının en önemli gündem maddesi ekonomi ve Ukrayna Savaşı olacak. Ekonomide son dönemde gittikçe artan hayat pahalılığı masaya yatırılacak ve bu konuda alınabilecek önlemlerin yürürlüğe konması için kararlar alınacak. Bu önlemlerden en önemlisi ise asgari ücrete ek zam. Kabinede bu konunun gündeme gelmesi, bu konuda bir görüş ifade edilmesi bekleniyor. Geçtiğimiz gün ortaya atılan kulis bilgisinde yıl ortasında asgari ücret tespit komisyonunun yeniden toplanacağı ve asgari ücrete 850 ile 1200 lira arasında ek zam yapılmasının planlandığına yer verildi.


Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 19.00-19.30 civarında kameralar karşısına geçmesi ve ulusa sesleniş konuşması yapması bekleniyor.


Not: Bugün ek zam miktarı değil, sadece ek zam konusunda son durum , ek zam için görüşme olup olmayacağı kararı ele alınacak. Ek zam miktarını belirlemek Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun görevidir.


Kabine sonrası asgari ücret açıklaması geldiğinde haberdar olmak için UYGULAMAMIZI İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç