Asgari Ücrete Ek Zam İçin Canlı Yayında Tarih Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Ek Zam İçin Canlı Yayında Tarih Verdi

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrete ek zam için Mayıs ayında toplantı beklediğini söyledi.

Ekonomi 9 Nisan 2022 22:21 8
Asgari Ücrete Ek Zam İçin Canlı Yayında Tarih Verdi

Canlı yayında asgari ücret hakkında flaş açıklama geldi: Mayıs ayında toplantı yapılması yüksek ihtimal.


2022 yılı rekor enflasyonla devam ediyor. Ocak ve Şubat ayında gelen enflasyon Mart ayında tavan yaptı. Yüzde 61 ile son 20 yılın en yüksek enflasyonu ülkede görülürken asgari ücretlinin , memurun, emeklinin maaş zammı şimdiden eridi. Asgari ücretli, ek zam için sesini duyurmaya çalışırken bu konuda gelen açıklamalar bazen umut verici , bazen de umut kırıcı oluyor.


Haber Global ekranlarında yayımlanan programda Sinem Danacı'nın konuğu olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, asgari ücrete gelen yüzde 50'lik zammın yüzde 22'sinin şimdiye kadar fiyat istikrarsızlığı nedeniyle eridiğini söyledi. Bu nedenle yıl ortasında asgari ücrete ek bir zam uygulanmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Kaya, "Asgari ücrete gelen zammın yüzde 22'si fiyat istikrarsızlığı nedeniyle erimiş durumda. Asgari ücret tespit komisyonunun yılın 5. ayında toplanması ihtimali yüksek diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı ve asgari ücrete zam için Mayıs ayını işaret etti.


ERDOĞAN AÇIK KAPI BIRAKMIŞTI AMA...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son açıklamada Çalışma Bakanı Bilgin'in "Zam şimdi gündemimizde yok" açıklamasına destek vermiş ve tutamayacakları sözler vermeyeceğini, vatandaşları kandırmayacağını söylemişti. Ancak işçilerin mağdur olmaları durumunda bu konuda bir çalışma yapabileceklerini söylemişti.


ŞİMDİ GÜNDEMDE YOK AMA MAYIS AYINDA GELEBİLİR

Mart ayında enflasyon rekor yaptı. Daha önce MAliye Bakanı yaptığı açıklamada Nisan ayında enflasyonun tavan yapacağını söylemişti. Enflasyon Nisan ayında daha yüksek gelirse asgari ücrete ek zam gündeme gelebilir.


Sizce asgari ücrete ne kadar zam gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.



Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücrete zam yapılmalı yapılırsada serbest piyasa oldugu surece hersey gene yulselir zamın bi anlamı kalmıyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Askeri ücrete zam falan yapmazlar zam yapsa bile fiyatlar tekrar yükselir bi anlamı kalmaz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Askeri ücret eridi bitti ondan dolayı 10 bin olmalı acil bir şeyler yapılmalı.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu ulkede her kes bir çıkar peşinde devletimiz buna acil bir çözum bulmalı ve asgari ucret yukseldiğinde cözum bulmuş olamazlar her gun milyarlarca turk lirası basılıyor ve buda ulke ekonomisine buyuk zarar veriyor yuksek muaşlardan faiş fiyatlardan derhal vazgecilmeli yoksa batmaktan başka caremiz yok vel hasıl şuan guzel ulkemde olan şuki koyun can derdinde kasap et derdinde sonumuz hayırola inşallah
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bencede askari ücret 10 bin olması lazım