Asgari Ücrete Ek Zam İçin AK Parti'den Şimdiye Kadarki En Net Açıklama Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Ek Zam İçin AK Parti'den Şimdiye Kadarki En Net Açıklama Geldi

Asgari ücrete ek zam konusunda AK Parti'den şimdiye kadarki en net açıklama geldi. Açıklama genel başkan yardımcısından geldi.

Haberler 15 Haz 2022 15:31 0
Asgari Ücrete Ek Zam İçin AK Parti'den Şimdiye Kadarki En Net Açıklama Geldi

AK Parti'den agsari ücrete zam konusunda yeni bir son dakika açıklaması geldi. 

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses'in konuğu olan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş , dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

DOLAR KURU AÇIKLAMASI

Enerji fiyatlarında son dönemlerde yaşanan aşırı oynaklık, buna bağlı olarak ulaşımda yaşanan sıkıntılar ve akaryakıta gelen zamlarla lojistik sektörünün de kötü etkilendiğini, tüm dünya ekonomilerinin derinden sarsıldığını söyleyen Kurtulmuş, Rusya ile Ukrayna arasındaki savşaın da buna benzi,n döktüğünü, hayat pahalılığının giderek artığını söyledi. 

Öncelikli iki mesele olduğunu söyleyen Kurtulmuş, bunlardan ilkinin dövizdeki oynaklık olduğunu ve bunun giderilmesi için eldeki tüm imkanlarla çalışmalara başladıklarını söyledi. Diğer sıkıntının ise fiyat istikrarı olduğunu söyleyen Kurtulmuş, bu konuda önlemler almak için çalıştıklarını söyledi ve her gün görüşmeler yaptıklarını söyledi. 

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM

Kurtulmuş açıklamasının devamında asgari ücrete ek zam meselesine değindi ve dövizdeki aşırı oynaklık ile birlikte fiyat istikrarının sağlanamadığını , bu nedenle vatandaşların ciddi şekilde olumsuz etkilendiğini söyledi. 

Asgari ücrete yıl başında yapılan yüksek zam, vergilerden vazgeçilmesi ve bu vergilerin vatandaşlara doğrudan destek olarak verilmesi ile alım gücünü arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Kurtulmuş, Temmuz ayında memur ile emeklilerin gelirlerinin arttırılması için çalışmaların olduğunu söyledi. 

Sabit gelirli çok geniş bir vatandaş kitlesinin ücreitni arttıracak bir dokunuşun mutlaka hükümet tarafından yapılacağını ve vatandaşların enflasyonun altında ezdirilmemesi gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, asgari ücrette belirli bir artışın mutlaka yapılacağını söyledi.

Bu açıklama , asgari ücrete ek zam gelecek mi sorusuna şimdiye kadar verilen en net cevap oldu.

Asgari ücrete ek zamda masada 3 formül var. 3 rakam için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç