Asgari Ücrete Cumhurbaşkanı Müjdesi: Masadaki Ek Zam Miktarı Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Cumhurbaşkanı Müjdesi: Masadaki Ek Zam Miktarı Açıklandı

Asgari ücrete ek zamda masadaki rakam açıklandı. Açıklanan rakamda enflasyon farkı kadar ek zammın geleceği bildirildi.

Ekonomi 4 Haz 2022 09:43 12
Asgari Ücrete Cumhurbaşkanı Müjdesi: Masadaki Ek Zam Miktarı Açıklandı

Asgari ücretliye hükümet müjdesi geliyor: İşte masadaki rakam.

Milyonlarca asgari ücretli, sene başındna bu yana düşen alım gücünün yerine getirilmesi, açlık sınırının üstüne çıkmak istiyor. Bu konuda gelen son açıklamalar vatandaşları bir nebze olsun mutlu ederken hükümete yakın Türkiye Gazetesi, masadaki zam miktarını aktardı. Edinilen bilgilere göre masada asgari ücrete Temmuz ayında enflasyon farkı kadar bir ek zam yapılmasının olduğu öğrenildi. Dün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından enflasyon farkı da netleşmeye başladı ve asgari ücrete gelmesi beklenen ek zam miktarı da belli olmaya başladı. 

ASGARİ ÜCRET 4253 LİRA DEĞİL, ASLINDA 3 BİN 136 LİRA

Sene başından bu yana açıklanan enflasyon rakamlarına baktığımızda enflasyon farkının yüzde 26.15 seviyesinde olduğu görüldü. Buna göre bir hesaplama yaptığımızda asgari ücrette 1117 TL'lik bir alım gücü kaybı yaşandığı görülüyor. Sene başından bu yana maaşlarda yaşanan bu kayıpların giderilmesi, asgari ücretlinin maaşlarının arttırılarak açlık sınırının üzerine çıkarılması bekleniyor. 

BAKAN NEBATİ MAAŞ ZAMMI MESAJINI VERDİ

Dün açıklanan enflasyon rakamları sonrası bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonda yükselişin düştüğünü , düşüş trnedine girileceğini söyledi. Yüksek enflasyon karşısında vatandaşların ezdirilmeyeceğini söyleyen Bakan Nebati, ""Atacağımız ek adımlarla bir yandan insanlarımızın günlük hayatlarını etkileyen fiyat artışlarının önüne set çekerken diğer yandan da gelirleri artırarak gelir seviyesindeki düşüşün hızla önüne geçmeye devam edeceğiz." dedi.

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM AÇIKLAMASI: HÜKÜMETE YAKIN GAZETE MASADAKİ RAKAMI AÇIKLADI

Hükümete yakınlığı ile bilinen Türkiye Gazetesi, asgari ücret için beklenen ek zam hakkında bugün bir yazı kaleme aldı. Hükümetin alım gücünü yükseltmek için düğmeye bastığının belirtildiği haberde asgari ücret için enflasyon farkına göre ek zammın gündemde olduğuna yer verildi. 

Peki enflasyon farkı kadar zam gelirse asgari ücret ne kadar olacak?

CEvabı en çok merak edilen soru da bu oldu.Öncelikle enflasyon farkının netleşmesi için Haziran ayı enflasyon rakamlarının da açıklanması gerekiyor. Bu rakamlar ise 4 Temmuz 2022 günü açıklanacak. 4 Temmuz günü gelecek enflasyon rakamları ile birlikt enflasyon farkı belli olacak ve memur , emeklinin maaş zammı netleşecek. Enflasyon farkı kadar zam gelmesi durumunda asgari ücretlinin de maaş zammı netleşecek.

Haziran ayı beklentisine göre baktığımızda yüzde 31 seviyesinde bir enflasyon farkı bekleniyor. Yüzde 31'lik enflasyon farkı oluşursa asgari ücret Temmuz ayından sonra 5 bin 571 lira seviyesine gelir. Sizce bu zam yeterli olur mu? Bazı ekonomistler ise yüksek zammın enflasyonu daha da yukarı çekeceğini söyledi. Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Haziran enflasyonu 4 Temmuz'da açıklanacak ve zam netleşmiş olacak. Zam netleştiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
O bazı sözde ekonomistlet düşünmez mi asgari ücrete zam gelmese de emekli ve memura zam geleceği için herşeye zam geleceğini….
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Allah yardımcısı olsun milletimizin.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücret zammı Haziran ayı sonrası oluşacak enflasyon yüzdesinin üzerinde de fazla yapılması lazım 👍 5 bin küsur olacaksa ekstra daha zam yapılması lazım bence 7 bin TL olması ideal
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücrete zam yapılsın lakin başta gıda olmak üzere hiçbir ürüne zam yapilmasin. Yapanların zamları geri almalarını sağlamakla birlikte caydırıcı cezalar verilsin. Asgari ücret 5571 TL olursa örneğin 160 TL olan zeytin yağı bu sefer en az 200 TL yaparlar. Ve bu her üründe olur. Ozaman asgari ücrete zammın bir anlamı olmaz. Devlet çin modelinde ki gibi sert katı bir uygulamayla o fırsatçı şerefsizleri engellemeli.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bugünün şartlarını elle alırsak Tabiki yetmez 7 bin tl olması lazım