Asgari ücrete ara zam için tüm kapılar kapandı: Temmuz zammı YOK!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari ücrete ara zam için tüm kapılar kapandı: Temmuz zammı YOK!

Asgari ücrete zam için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada ek zamma kapılar kapatıldı.

Çalışma Hayatı 22 Nisan 2024 25
Asgari ücrete ara zam için tüm kapılar kapandı: Temmuz zammı YOK!

Asgari ücrete ek zam yapılmayacağı kesinleşti.

Son dakika haberi geldi. Geçen gün hükümet kesiminin asgari ücret için yaptığı açıklamadan sonra bir açıklama daha geldi. Gelen açıklamada Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret kararını duyurdu.

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçen gün yaptığı açıklamada asgari ücret zammı olacak mı? sorusuna cevap verdi. Bakan Işıkhan, ara zam olacak mı? sorusuna şu cevabı verdi:

"Başta nasıl bir karar alındıysa şu an öyle devam edecek. En düşük emekli aylığı 10 bin TL. Temmuz ayında enflasyonlar ve sözleşmelerden kaynaklanan farklar emekli aylığına yansıtılacak. Asgari ücretle ilgili herhangi bir toplantı, ara zam düşünmüyoruz"

TÜRK İŞ'TEN ASGARİ ÜCRET KARARI

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrete ara zam sorusunu değerlendirdi. Hükümetten gelen açıklamaya destek veren Atalay, enflasyon düşmeden yapılan zamların boşa gittiğini, enflasyon düşürüldükten sonra asgari ücrete zam yapılması gerektiğini savundu.

Atalay yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Enflasyonu durdurmadan, tabiri caizse küpün altını kapatmadan küpün üzerine istediğiniz kadar suyu doldurun, kısacası parayı verin paranın bir hükmü kalmıyor. Bunun için biran evvel küpün altını kapatmak lazım, enflasyonu durdurmak lazım. Ondan sonra da toplumun alım gücünü belirli bir noktaya çekmek lazım"

Atalay, asgari ücrete ara zam yapılmaması gerektiğini söyledi.

ARA ZAM YAPILMAYACAĞI ARTIK KESİNLEŞTİ

Asgari ücret tespit komisyonunda 3 kesim var. İşçi, işveren ve hükümet.

Hükümet zam yapılmasın dedi.

İşçi kesimini temsil eden Türk İş de zam yapılmasın dedi.

Bu nedenle zam yapılmayacağı kesinleşmiş oldu.

BAZI PATRONLAR ZAM YAPACAK

Bazı sektörlerde, düşen alım gücünü yerine getirmek için bazı patronlar, maaşlara kendileri zam yapacağını duyurdu.

ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM NE ZAMAN?

Asgari ücrete yeni zam Aralık ayında gelecek. Aralık ayında toplanacak asgari ücret tespit komisyonu, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak zammı belirleyecek. Sizce 17 bin 2 TL olan asgari ücret ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (25)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Gün Önce
zaten yılda bir yapılan zamdı özel sektörün ve işçinin sorunu hükümetin ilgilenmesi gereken zam en düşük emekli maaşıdır
Ziyaretçi 15 Gün Önce
Kardeşim ,Devlet memurlarına dayadı zammı .Emekli ve Asgari ücretliler sürünüyor.Seçimlerde de gördük etki tepkiyi. Memurlarla Asgari ücret makasın artması,gençlerin Aile Kurmasını zorlaştırırken Boşanmalarıda arttırdı . Ülkede Aile yapısına kadar bozmadığınız Şey kalamdı .
Ziyaretçi 15 Gün Önce
ulan zaten verdiğiniz para enflasyon da eridi enflasyon hala yükselirken zam yok diyor sunuz vatandaşın elindeki 17 bin tl cik para tamamen yok olacak
Ziyaretçi 16 Gün Önce
kendilerine gelince tüm ödenekler zamlar kendilerine gelince zamlara kapı açık emekliler başta olmak üzerine maaşlarına kapılar kapanır. haram olsun aldığınız maaşlar
Ziyaretçi 16 Gün Önce
bu şartlar altında istemiyor yalan sizin muslumanlikla alakanız yok çok yazık umarım hep kaybedersiniz o seçim günü gelir