Asgari Ücrete 2022'de Ek Zam İçin Umutlandıran Açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete 2022'de Ek Zam İçin Umutlandıran Açıklama

2022 Yılı içerisinde asgari ücrete ek zam yapılması için umutlandıran iki açıklama bugün geldi. Açıklamalar ve son bilgiler yazımızda.

Ekonomi 10 Nisan 2022 15:01 1
Asgari Ücrete 2022'de Ek Zam İçin Umutlandıran Açıklama

AK Partili Hamza Dağ'dan asgari ücrete ek zam konusunda bir son dakika açıklaması geldi.


Başkent Kulisi adlı programın bu haftaki programı Hamza Dağ oldu. AK Partili Hamza Dağ yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrete ek zam meselesine değindi ve önemli ifadeler kullandı. Seçimlere 14 ay kaldığını ve seçim havasına henüz tam girmediklerini söyleyen Dağ, millet ittifakının adayı ile ilgili "Muhalefetin adayı için daha çok isimler telaffuz edilir. İsim isim bakacak olursak İBB Başkanı bu işe istekli olduğunu, aslında konsantrasyonunun İstanbul'da olmadığını gösterecek tavırlar ortaya koyuyor. Seçim yaklaştıkça bu aday konusunu açıklayamayacağız gibi söylemler dolanıyor. Benim anladığım bu konuda olabildiğince isim söylemeden bu süreci devam ettirmek istiyorlar. Muhalefet ısrarla aday belirleme süreçlerinde sürekli rol çalan bir durumda. Son dönemki Mansur Yavaş ile ilgili hamlelerde bunu görüyorum. Sosyal medyayı takip eden izleyicilerimiz yorumları görebilir. Mansur bey ikinci levela geçti, Beren Saat ile önce bir tanıtım. O da topa girme mecburiyetine girdi. İstemem yan cebime koy diyordu ama şimdi "Ben de buradayım" diyor. Bu oyunun bir parçası, "Ben de varım". ifadelerini kullandı.


ASGARİ ÜCRET , EMEKLİ VE MEMURA EK ZAM

Son günlerde yüksek enflasyon nedeniyle gündeme gelen ek ezam meselesine değinen Dağ, enflasyonun altında kimseyi ezdirmeyeceklerini, ezdirmediklerini söyledi. Maaşlara yapılan yüksek zamlarla bunu gösterdiklerini söyleyen Hamza Dağ, "Burada özellikle ticari hayata baktığımızda hareketlilik devam ediyor. Sabit gelirliler konusunda hamleler yapmamız lazım. Asgari ücretle ilgili bir irade ortaya koyduğunuz herkes kendi çalışanlarına bir artış koymuş oluyor ve insanların alım gücünü bir seviyede tutmaya çalışıyoruz. İlgili bakanlıklarımız şu anda takip ediyor, gelen verilere göre zaten Temmuz ayında memurlarla ilgili bir gündem var, asgari ücretle ilgili Aralık ayında konuşuluyor. Ama gelen verilerin enflasyonun altında kaldığını görürsek, gerekirse müdahale yapmaktan çekinmeyiz." ifadelerini kullandı.


Bu açıklamaya bakacak olursak asgari ücrete ek zam için bir gelişme ya da çalışma olmadığı görülüyor. Ancak enflasyonun yüksek gelmesi durumunda asgari ücrete ek zammın gündeme geleceği bildirildi.


BAKAN NEBATİ AÇIKLADI: ARALIK AYINDAN SONRA ENFLASYON DÜŞECEK: ASGARİ ÜCRETE EK ZAM İHTİMALİ YÜKSELDİ

Bundan aylar önce enflasyonun Nisan ayından sonra düşeceğini söyleyen Bakan Nebati, bugün yaptığı açıklamada enflasyonun Aralık ayından sonra düştüğünü hep beraber göreceğimizi söyledi. Bu da asgari ücrete ek zam ihtimalinin yükseldiğini gösteriyor.


Asgari ücrete ek zam konusunda açıklama geldiği anda bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Siz hala neyin eflasiyonundan bahsediyorsunuz ne olmasını bekliyorsunuz ya yapmayın Allah için yapmayın şuan düştüğümuz duruma çıkın sokaklara bakın bi ne var ne yok artık evimizde bir salatayı bile yapamayacak vaziyete geldik bayram geliyor bayramda çocuklara nasıl üst baş alacaz diye düşünüyoruz vs vs bence bu olaya fazla uzatmadan müdahale edilmesi gerekiyor