Asgari Ücrete 2. Zam İçin Tarih Verdi: Ek Zam Gelecek Ama...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete 2. Zam İçin Tarih Verdi: Ek Zam Gelecek Ama...

Ünlü Ekonomis Prof. Özgür Demirtaş bir son dakika açıklamasında bulundu ve asgari ücrete ek zam için tarih verdi.

Ekonomi 4 Mayıs 2022 22:40 5
Asgari Ücrete 2. Zam İçin Tarih Verdi: Ek Zam Gelecek Ama...

Özgür Demirtaş asgari ücrete ek zam için tarih verdi.

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş bir son dakika açıklamasında bulundu ve asgari ücrete son bahar aylarında bir zek zam beklediğini duyurdu. Asgari ücrete ek zam yapılmasını beklediğini söyleyen Demirtaş, zammın kısa sürede eriyeceğini de sözlerine ekledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken , ekonomiye yönelik paylaşımlarla adından çokça söz ettiren Prof. Özgür Demirtaş, asgari ücret ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret için Aralık ayını işaret ettiğini , ancak kendisinin asgari ücret ek zam beklediğini söyleyerek sözlerine başlayan , Demirtaş, "Sayın Cumhurbaşkanı zamanı Aralık’dır demişken benim başka bir tahmin yapmam baştan yanılmama yol açabilir. Sonunda kendileri karar verecek. Yine de şu anda bilinmese bile ben Yaz, Sonbahar gibi yeni asgari ücret artışı olur diyorum! Olur ama bu enflasyonda yine işe yaramaz" ifadelerini kullandı.

HER NE KADAR ASGAR ÜCRET ZAMMI YOK DENSE DE ...

Demirtaş asgari ücrete her ne kadar zam yapılmayacağına yönelik açıklama yapılmış olsa da ek zammın geleceğini söyleyerek, "Her ne kadar gündemimizde Asgari ücret artışı yok dense de ben yaz ortası, sonbahar gibi asgari ücrete bir zam daha yapılacağını, ilk başta her zamanki gibi sevinileceğini ama Kış geldiğinde o zammın da eriyip gideceğini, alım gücünün daha da düşeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI AÇIK KAPI BIRAKMIŞTI

Cumhurbaşkanı , asgari ücrete ek zam için Aralık ayını işaret etmişti. Ancak Erdoğan açıklamasında , işçileri enflasyona ezdirmeyeceklerini, gerekirse işçilerin lehine adımlar atılabileceğini söyledi.

SENDİKALAR: ASGARİ ÜCRETE ZAM GELMELİ

Hak iş ile Türk İş tarafından yapılan açıklamalarda asgari ücrete ek zam yapılması gerektiğine yer verilirken komisyonun sene ortasında toplanabileceğine yer verildi. 

TÜSİAD: ZAM GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

TÜSİAD tarafından geçen gün yapılan açıklamada asgari ücrete ek zammın yapılması için hükümet ile görüşmelere başladıklarını , temasa geçtiklerini söyledi. Peki sizce asgari ücrete zam yapılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence olmali
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
4 liralik sigarayı 25 lira yaptiilarya gic bisey deniyoeum bu mleti enayi yerine koymaktan vaz gecin artik düşun milletin yakasindan
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bendece yapılmalı herşey pahalı bende asgariyoe calisayorim evim kira yetmiyor hergun zam haberiyle uyaniyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zam yapilsin yapılmasına kim istemez ama zam gelince fiyatlarda bir okadar artacaksa hiç gelmesimesini tercih ederim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu pahalilikta yapılmalı