Asgari Ücrete 1743 TL Zam Ayarı Masada
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete 1743 TL Zam Ayarı Masada

Asgari ücrete enflasyon farkı zammı gelebileceği aktarıldı. İşte gelen son rakamlara göre asgari ücrette beklenen yeni rakam.

Ekonomi 25 Mayıs 2022 12:12 15
Asgari Ücrete 1743 TL Zam Ayarı Masada

Son dakika : Asgari ücrette 6 bin lira açıklaması.

Merakla beklenen asgari ücret zammı için geri sayım devam ederken gelen son açıklamalar asgari ücrete ek zam yapılma ihtimalinde artış oldu. Bu yönde kamuoyunda ciddi beklenti oluşmuşken bir son dakika haberi geldi. 

Gelen son dakika bilgisine göre asgari ücrete enflasyon farkı zammının gündeme geldiği öğrenildi. Son açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi ve bu konuda ihtimal yükseldi. 

ERDOĞAN ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yapılan kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada Temmuz ayında çalışanlar ile emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise Haziran ayı sonunda maaşlara ek zammın açıklanacağını söyledi. 

YASAL DÜZENLEME ŞART

Bilindiği üzere asgari ücret tespit komisyonu her sene 1 defa toplanıyor. Sene ortasında komisyonun toplanması için bir yasal düzenleme gerekiyor. Bunun da meclisten geçmesi çok sürmez.

ENFLASYON FARKI NETLEŞTİ

Enflasyon farkı netleşti. Sene başından bu yana açıklanan enflasyon rakamlarına baktığımızda 4 aylık enflasyon farkı yüzde 31.71 seviyesinde oldu. Dün ise Merkez Bankası'ndan bir açıklama yapıldı ve Mayıs ile Haziran ayı beklentisi kamuoyuna duyuruldu. Bu açıklamaya göre 6 aylık toplam enflasyon farkının yüzde 41 seviyesinde oldu. 

Buna göre asgari ücrete ek bir zam yapılmasının gündemde olduğu iddia edildi. Enflasyon farkı zammının eklenmesi ile birlikte 5 bin 996 liraya çıkacak. 

Sizce asgari ücret 5996 TL'ye çıkarılır mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Asgari ücret zammı açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (15)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çıkar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet çıkatılmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücret 10 bin olsa ne olacak işçi maliyeti artınca her ürün de aynı oranda zamlanacak değişen birşey yok rakamlara takılmayın alabildiğiniz şeylere bakın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Askeri ücret neden kamu personellerin gibi olmuyor adamlar 7 500 maaş alıyor birde üstelik 3 aydan 3 aya bir maaş birde ikramiye heske kamu personeli gibi verilse askeri ücret ozaman daha iyi olur ama veremezler neden onlar günlük 7 saat çalışıyor tabi çalışıyor denilirse ama normalde 5 saat askeri ücretle çalışan kişi 8 saat çalışıyor birde akşam mesaiye kalsak birkaç kuruş daha alsak diye uğraşıyor bizim burda birsey yazmamizin hiçbir faydası yok zengin çok zengin fakir ackalsin sonucda bu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücret ne olursa olsun herşeye yone zam gelecek bır taraftan alırken bır taraftan vermış olacagız asgarı ucrete zam geldıgın de olk 6 ay piyasa aynı sekılde devam etmelıkı ınsanlar bırazcıkta olsun gelece yatırım yapabılsınler