Asgari ücret zammında ilk rakam masaya geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari ücret zammında ilk rakam masaya geliyor

Asgari ücrette ilk rakam masaya geliyor. Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve TÜİK'in rakamı getireceği bildirildi.

Asgari ücret zammında ilk rakam masaya geliyor

Asgari ücrette ilk rakam masaya geliyor.

Son dakika haberi: 2024 yılı asgari ücret görüşmeleri geçen hafta başlamış ve ilk toplantıdan sonra ikinci toplantının bu hafta yapılacağı bildirilmişti. 18 Aralık 2023 tarihinde yapılacak 2. toplantıda ilk rakam masaya gelecek.

3 KESİM VAR: MASAYA TÜİK GELECEK

Masada 3 kesim var. İşçi kesimini temsil eden Türk İş, işveren kesimini temsil eden TİSK ve hükümet kesimini temsil eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı.

18 Aralık tarihinde yapılacak toplantıya ise TÜİK gelecek. Masaya gelecek TÜİK, burada ilk rakamı duyuracak.

TÜİK 3 rakam açıklayacak. Söz konusu rakamlar, işin ağırlığı hafifliğine göre değişecek. Bunlar hafif, orta ve ağır iş kolları olarak 3'e ayrılacak ve bu 3 iş için gereken asgari ücret tutarı kamuoyuna duyurulacak.

Komisyona gelen bu rakam, TÜİK'in önerdiği rakam olacak ve masada daha sonra TİSK ile Türk İş rakam önerecek. Çalışma Bakanlığı ise hakem görevi görerek yeni asgari ücretin belirlenmesine katkı sağlayacak.

18 ARALIK'TA BELLİ OLUR MU?

Asgari ücret 18 Aralık'ta belli olmayacak. 18 Aralık'ta yapılacak toplantıdan sonra yeni toplantı tarihi açıklanacak. Asgari ücretin bir sonraki hafta 26-27 Aralık civarında son toplantının ardından açıklanması bekleniyor. Sizce asgari ücret kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç