Asgari ücret zammında ağır basan rakam açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari ücret zammında ağır basan rakam açıklandı

Son dakika haberi: Asgari ücrette 2024 zammı bu hafta belli oluyor. Zam kararına günler kala ağır basan rakam açıklandı.

Çalışma Hayatı 23 Ara 2023 13:20 6
Asgari ücret zammında ağır basan rakam açıklandı

Asgari ücrette ağır basan rakam açıklandı.

Asgari ücrete 2024 yılında gelecek zam ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada hükümete yakın Gazeteci Abdulkadir Selvi, yapılacak en az zammı duyurdu.

2'Sİ YAPILDI, SON TOPLANTI BUGÜN

Asgari ücret zammında ilk toplantı 11, ikinci toplantı ise 18 Aralık 2023 tarihinde yapıldı. Yapılan toplantıdan sonra açıklama geldi ve toplantıda herhangi bir rakamın konuşulmadığı bildirildi.

Bu hafta yapılacak son toplantıda rakam konuşulacak ve zam oranı netleşmiş olacak. En merak edilen konu ise zammın ne kadar olacağı konusu oldu. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

TEK ZAM GELECEK

Asgari ücrete son 2 yıldır, yılda 2 defa zam yapılıyor. Yapılan zamlarla alım gücü yükseltilmeye çalışılırken, enflasyonun da yükselmesi ile vatandaşlar, zor günler geçirdi.

Geçen gün açıklama yapan hükümet, verilerin iyi geldiğini ve 2024 yılında asgari ücrete tek sefer zam yapılacağını bildirdi.

HÜKÜMETE YAKIN İSİM AÇIKLADI

Asgari ücrete gelecek olası zam oranları şu şekilde:

Yüzde 35 oranında bir zam yapılırsa 15 bin 392 Türk Lirası olacak,
Yüzde 40 oranında bir zam yapılırsa 15 bin 962 Türk Lirası olacak,
Yüzde 45 oranında bir zam yapılırsa 16 bin 532 Türk Lirası olacak,
Yüzde 50 oranında bir zam yapılırsa 17 bin 103 Türk Lirası olacak,
Yüzde 55 oranında bir zam yapılırsa 17 bin 673 Türk Lirası olacak.

Abdulkadir Selvi yaptığı açıklamada asgari ücrete yüzde 50'nin altında zam olmayacağını söyledi. Bu açıklama sonrası iki ihtimal kaldı. Ya yüzde 50 ya da yüzde 55 oranında zam.

Bu rakamlardan yüzde 50'lik zam oranı ağır basmaya başladı. Sizce 17 bin 103 lira yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

3. TOPLANTI NE ZAMAN YAPILACAK?

Asgari ücrette zammın belli olacağı toplantı bu hafta yapılacak. 26 ya da 27 Aralık tarihinde toplantının yapılması bekleniyor. Toplantı belli olduğunda, asgari ücret zammı belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirim
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

"Asgari ücret, bölgesel olarak değerlendirilip belirlenebilir. İstanbul'daki asgari ücretle, teşvikle ilgili 6. bölge kapsamındaki illerdeki asgari ücretin aynı olmaması gerekiyor diye düşünüyoruz. Dolayısıyla asgari ücretin gelişmiş illerde biraz daha yüksek, gelişmekte olan illerde görece olarak bunun altında bir skalayla belirlenmesi bir fayda sağlayacaktır

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Enflasyon karşısında çalışanın promosyon hakkının verilmediği günlerde asgari ücret zamlı verilmeden bittiği dönemdeyiz ne kadar olacağı önemli mi ?
Ziyaretçi 7 Ay Önce
En az 18 bin rakam istiyoruz yeni asgari ucret için zaten gecinemiyoruz kurtarmıyor Sayın reisim Sayın bakanlarim
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Siz size oy vermeyenlere zam verin memur kesimi size oy veren işçi emekli kesiminede kit kanat gecinsinler diye 40 tane toplantı yapın Allah görüyor kim kimin hakkını yiyorsa zehir olsun
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Asgari ücret bize yetmesede önemli değil milletvekili maaşı çok düşük onlara üzülüyorum
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Neye göre kime göre göre bu zam 17 olsa ne olacak yine açız yine açız vekillerin akşam yemek parası olan fakir fukaraya oluyor