'Asgari Ücret İstanbul'da Yasaklanmalı'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Asgari Ücret İstanbul'da Yasaklanmalı'

Bir söyleşiye katılan ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı , asgari ücretin İstanbul'da yasaklanması gerektiğini söyledi.

Son Dakika 6 Nisan 2022 11:14 0
'Asgari Ücret İstanbul'da Yasaklanmalı'

İlber Ortaylı'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Ortaylı yaptığı açıklamada İstanbul'da asgari ücretin yasaklanması gerektiğini söyledi.


Üniversite öğrencileri ile bir araya gelen ünlü Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, burada gençlerle söyleşi yaptı ve önemli açıklamalarda bulundu. Burada kadın cinayetlerinden toplumda yaşanan sorunlara, ekonomiden asgari ücret meselesine kadar birçok meseleye değinen Ortaylı, dikkatleri üzerine çekti.

Ekonomi ve diğer konularda açıklama yapan Prof. Dr. Ortaylı'nın en dikkat çeken açıklaması ise asgari ücret konusunda geldi. Osmanlı İmparatorluğunun son döneminde ve Cumhuriyet'in ilk dönemlerinde köylü vatandaşların nasıl hususi yöntemlerle eğitilmeye başlandığını söyleyen , bu nüfusun nasıl işe yarayacağı üzerinde düşünüldüğünü söyleyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Gelişmekte olan toplumlarda erkeklerin eğitilmesi gerektiği düşünülüyor. Erkek kendini geliştirmeli düşüncesiyle erkeğe önem veriliyor ama yüzde 65’i de asgari ücretle çalışıyor." ifadelerini kullandı.


ASGARİ ÜCRETİN YASAKLANMASI GEREKİYOR

Asgari ücretin İstanbul'da yasaklanması gerektiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Prof. Dr. Ortaylı, "Asgari ücret bu şehirde tatbik edilmemeli. Merdiven altı atölyelerin, uyduruk imalathanelerin, bodrum altı tekstilcilerin, garip kimyevi dericilerin bu şehirde yeri olmamalı.” dedi.


HIZLI ŞEHİRLEŞMENİN SONUCU


Kadın cinayetleri konusuna da değinen ünlü tarihçi, insanların köy ve kasabalardan şehre geldikleri, burada yapamayacakları davranışları şehirde yaptığını söyledi ve “Erkekler, kadınların değişen hayatlarına tahammül edemiyor ve cinayetler edepsizce artıyor. Hatta öyle ki neredeyse öldürülen suçlu oluyor. Bu yaşananlar hızlı şehirleşmenin oluşturduğu bir durum.” dedi.


ASLINDA ASGARİ ÜCRET VERİLMESİ GEREKEN EN DÜŞÜK ÜCRET AMA BİZDE YANLIŞ ANLAŞILIYOR

Normal şartlarda asgari ücret , bir işçiye verilmesi gereken en düşük ücrettir. Ama ülkemizde işçinin alacağı yegane maaş olarak görülüyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç