Asgari Ücret, Emekli ve Memurlara Ek Maaş Zammı İçin Bakan Net Tarih Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücret, Emekli ve Memurlara Ek Maaş Zammı İçin Bakan Net Tarih Verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklaması yaptı ve ek zam için net tarih verdi.

Son Dakika 10 Mayıs 2022 16:48 1
Asgari Ücret, Emekli ve Memurlara Ek Maaş Zammı İçin Bakan Net Tarih Verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu ve çalışanlar ile emeklilere maaş zammı için tarih verdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı iş birliğinde düzenlenen 36. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası programları kapsamında, ATO Congresium'da  düzenlene "Sosyo-Ekonomik Boyutu ile İş Sağlığı ve Güvenliği" temalı programa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, kamu personellerine, çalışanlara ve emeklilere maaş zammı hakkında ve ek gösterge ile ilgili önemli ifadeler kullandı. 

İş Sağlığı ve Güvenliği'nin önemine vurgu yaparak açıklamasına başlayan Bakan Bilgin, "Dolayısıyla hedefimiz, iş yerinin ihmalleri konusunda 0 tolerans ve 0 can kaybı. Bir canın kaybedilmesinin nasıl bir duygu olduğunu, bir ocağa nasıl ateş düştüğünü ancak onu yaşayanlar bilir. Bu konuda emeği, çalışanları koruyacak bütün tedbirleri almak, uygulatmak ve denetlemek bizim sorumluluğumuzdadır. Pandemi döneminde denetimler her konuda olduğu gibi biraz askıya alınmıştı. Bunu sıklaştırdık ve biraz önce söylediğim gibi ihmale 0 tolerans. Can kaybına imkan aralayacak hiçbir kapı, hiçbir aralık bırakmayacağız. Bu konuda tavrımız kesin. Denetimleri de bu bakımdan kanunun her aşamasında uygulamanın sorumluluğunu üstleneceğiz ve Genel Müdürlüğümüz de bu konuda bütün imkanlarını seferber edecek. Burada taviz yok." ifadelerini kullandı. 

MAAŞ ZAMMI

İşçiler, emekçiler, kamu personelleri ve emeklileri koruyacak yeni tedbirleri devreye alacaklarını söyleyen Bakan Bilgin, çalışanlar ile emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini söyleyerek, "Elbette enflasyonun kontrol altına alınması için uygulanan politikalar belli bir müddet içerisinde bunu kontrol altına alacak, enflasyonda düşüşü sağlayacak. Bunlar önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak gelişmelere bağlı olacak. Ama bütün bunlara bağlı olarak biz de çalışanlarımıza dönük koruyucu politikaları uygulamaya sokmak durumundayız." ifadelerini kullandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü açıklamalarını hatırlatarak sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bu zaten bir ilke olarak önümüzde duruyor. Biz de çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık. Yani önümüzdeki 6 aylık enflasyon değerlendirmesini yaptığımız zaman çalışanlarımızı, emekçilerimizi, kamu personelini ve özellikle de emeklilerimizi enflasyon karşısında koruyacak kapsamlı düzenlemeler yapacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Çalışanlarımızı, emeklilerimizi, emekçilerimizi koruyacak programları hazırlıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tamamlandığı zaman kamuoyumuzla paylaşacağız."

Tüm vatandaşlara seslenen , bir mesaj vermek istediğini söyleyen Bakan Bilgin,"Türkiye, önemli sorunlarla karşı karşıyadır. Bugün enflasyon, konjonktürel bir sorundur. Yarın başka sorunlar olabilir ama Türkiye, artık dünyanın her tarafına üretim yapıp mal, ürün ve hizmet satarak gücünü gösterecek bir haldedir ve karşısına çıkan bütün sorunları yenebilecek bir ülkedir. Kimse endişe etmesin." dedi.

NET TARİH VERİLDİ

Asgari ücrete, memur ve emekliye ek zam için açıklama yapan Bakan, Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra kararın verileceğini söyledi. Haziran ayı enflasyonu ise 4 Temmuz 2022 günü açıklanacak. 4 Temmuz günü açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yalan bitmez bunlarda 2023 u buldurcaklar oyalama taktikleri her zamanki akp oyunları