Asgari Ücret, Emekli ve Memur Maaşlarına Görülmemiş Zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücret, Emekli ve Memur Maaşlarına Görülmemiş Zam

Memur ve emekli maaş zamları hakkında son dakika açıklaması geldi. Açıklamada görülmemiş zammın yolda olduğuna yer verildi.

Çalışma Hayatı 8 Ekim 2022 09:44 3
Asgari Ücret, Emekli ve Memur Maaşlarına Görülmemiş Zam

Memur ve emeklilere görülmemiş zam yapılacak.

Milyonlarca memur, emekli ve asgari ücretliyi ilgilendiren son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Gazeteci Deniz Zeyrek, bugün köşesinde kaleme aldığı yazısında dikkat çeken konulara değindi. Zeyrek yazdığı yazısında seçim öncesinde , Orta Vadeli P=rograma göre 300 milyar lira para basılacağını v seçim öncesinde adeta para bolluğu yaşanacağını söyledi.

Yapılacak kredi kampanyaları , sosyal yardımlar ve diğer desteklerle birlikte piyasaya ciddi bir miktarda para girişi olacağını ve seçim öncesi adeta para bolluğu yaşanacağını söyleyen Zeyrek, Binali Yıldırım'ın enflasyon hesabına da değindi.

KALEM ENFLASYON ÇATAL ALIM GÜCÜ

Binali Yıldırım'ın bir yemekte kaşığı göstererek kaşığın önde 170 km hızla giden bir spor araba olduğunu, bunun enflasyon olduğunu, alım gücünün ise çatal olduğunu ve geride 120 km hıozla gittiğini söyledi. Bu örnekte hızlandırılması gerekenin çatal değil yavaşlatılması gerekenin kaşık olduğunu ifade eden Zeyrek, ancak bunun böyle olmayacağını, daha çok para girişi iel arkadan gelen aracın 170 km hıza çıkarılmaya çalışıldığını, ancak bu 170'e çıkarsa öndeki aracın 240 'a çıkacağını söyledi.

MEMUR EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETE GÖRÜLMEMİŞ ZAM

Zeyrek açıklamasında ücretlilerin maaşlarında görülmemiş bir zammın yolda olduğunu söyledi. Rakam vermeyen Zeyrek, sene başında ciddi bir zam olacağını söyledi. 

Dün de Bakan Nebati, maaşlara enflasyon üzerinde bir zam olacağını söylemişti. Memur ve emekli zammı 3 Ocak 2023'te , asgari ücret zammı ise 27-28 Aralık 2022 tarihinde belli olacak. Zam belli olduğunda haberdar olmak için  TIKLA TAKİP ET

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
babanın oğlu mu lan dilenci
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
düşük emekli maaşı alana daha fazla verilmeli yüksek maaş alan zaten fazla alıyor burda bir dengesizllik var düzelmesi lazım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Endüşük emekli maaşı şuan askeri üçret kadar 5500 tele olmali ssk tarm bağkur %50 zam yapilmali endüşük emekli maaşı 3500.3800 civarında en yüksek 6000 ve8000 civarında emekli maaşları eşitlenmeli yüksek maaş alana%20 uygula en düşük emekli maaşına %50 uygula Recep