Asgari Ücret, Emekli ve Memur Maaş Zammı Netleşiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücret, Emekli ve Memur Maaş Zammı Netleşiyor

Memur , emekli ve asgari ücretli için maaş zammı Cuma günü netleşiyor. İşte maaş zamlarında son durum.

Ekonomi 29 Mayıs 2022 18:37 0
Asgari Ücret, Emekli ve Memur Maaş Zammı Netleşiyor

CUMA GÜNÜ AÇIKLAMA GELİYOR:  MEMUR VE EMEKLİ İLE ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN ZAM ORANI NETLEŞİYOR.

2022 yılı Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'ndan alınan son dakika bilgilerine göre Mayıs ayı enflasyon rakamlarının 3 Haziran 2022 Cuma günü açıklanacağına yer verildi. Açıklamada enflasyon rakamlarının saat 10.00'da açıklanacağına yer verildi. 

BEKLENTİLER BELLİ OLDU

Merkez Bankası beklenti anketine baktığımızda Mayıs ayı TÜFE beklentisinin yüzde 3.97 seviyesinde, Haziran ayı TÜFE beklentisinin ise yüzde 2.97 seviyesinde beklendiği bildirildi. 

MEMUR VE EMEKLİ İLE ASGARİ ÜCRET EK ZAMMI NETLEŞİYOR

Memur ile emeklilere ve asgari ücretlilere ek maaş zamları bekleniyor. Memurlara ve emeklilere Temmuz ayında enflasyon oranlarına göre maaş zammı yapılacak. Öte yandan asgari ücretliler ile emekli ve memurlara ek zam yapılacağı öğrenildi. Yapılacak ek zam için referans enflasyon rakamları olacak. 3 Haziran 2022 Cuma günü açıklanacak enflasyon rakamların ile birlikte maaş zamları ve maaşlara gelecek ek zamlar belli olacak. 

Eğer beklentiler gerçekleşirse enflasyon farkı 41 olacak. SSK ile Bağ Kur emeklilerine maaş zammı bu seviyede olacak. 

Memurlar ile memur emeklilerine ise TİS ile enflasyon farkı hesaplamasına göre yüzde 40.5 zam yapılması bekleniyor

Buna ek olarak memurlar ile emeklilere ek bir maaş zammı yapılacak. Yapılacak bu zamla birlikt ememurlar ve memur emeklileri için yüzde 43'lük zam oluşması bekleniyor. 

Bu zam sonrası en düşük memur maaşı 6 bin 429 liradan 9 bin 193 liraya çıkacak. En düşük memur emeklisi maaşı ise 6 bin 133 lira olacak. 

Esnafta en düşük maaş 4 bin 156 lirta olacak. 2000'den önce emekli olan SSK'lılara ise 4 bin 641 lira maaş verilecek.

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM

Son açıklamalarda asgari ücrete ek zam yapılmasının planlandığı bildirildi. Enflasyon rakamlarına göre yapılacak maaş zammı için enflasyon farkının hesaba katılacağı aktarıldı. 3 Haziran günü açıklanacak rakamların ardından asgari ücrete ek zam da netleşmeye başlayacak.

NET RAKAM TEMMUZ'DA BAYRAMDAN ÖNCE BELLİ OLACAK

MAaşlarda net zam Temmuz ayının 4'ünde belli olacak. 4 Temmuz günü açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından maaşlar netleşince finans7.com'da olacak. Bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç