Asgari ücret, bu iki rakam aralığında olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari ücret, bu iki rakam aralığında olacak

Son dakika haberi: Asgari ücrete Temmuz zammında 2 senaryo açıklandı. Gelen açıklamada iki rakam aralığı verildi.

Çalışma Hayatı 10 Mayıs 2023 20:42 7
Asgari ücret, bu iki rakam aralığında olacak

Asgari ücrette 2 senaryo açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan dün yaptığı açıklamada kamu işçilerine yüzde 45 zam yapılacağını ve en düşük işçi maaşının 15 bin liraya çıkarılacağını söyledi. Bu açıklamadan sonra Erdoğan, asgari ücrete de büyük zam yapılacağını söyledi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, milliyet'e konuştu ve iki farklı senaryoyu duyurdu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Kamu işçisinin taban aylığı işçi tarafının talebi doğrultusunda gerçekleşti. İşçi tarafının tüm talepleri Sayın Cumhurbaşkanının açıklaması doğrultusunda kabul edilmiş oldu. Bunu olumlu bir gelişme olarak değerlendirmemize karşın tabanın üstünde ücret alanlarla taban ücret alanlar arasındaki makas daralmış oldu" dedi ve örneklerle durumu şu şekilde aktardı:

"Örneğin 10.000 TL alan bir işçinin maaşı 15.000 TL’ye yükseldi ve %50 oranında maaş artışı söz konusu oldu. Diğer taraftan tabanın üstünde maaş alan işçinin maaşı %45 oranında artırıldı.

Bu durum çalışma barışının bozulmaması için göz önünde bulundurulması gereken bir husus olarak öne çıkıyor"

Aynı oranda memurlara da zam yapılmasını isteyen Kurtuluş açıklamasında asgari ücrette işverenin muhakkak düşünülmesi gerektiğini söyleyerek, "Daha önceki söyleşilerimizde de değindiğimiz gibi asgari ücretin belirlenmesinde iki önemli unsur olarak döviz kuru ve enflasyon ön plana çıkmaktadır. Saydığımız bütün bu faktörleri bir arada değerlendirdiğimizde Sayın Bakan Bilgin’in 500 dolar hedefini iyi niyetli ancak kısa zamanda ulaşılması zor bir hedef olarak görüyoruz. Ekonomide çok ekstrem gelişmeler olmazsa temmuz ayında asgari ücretin 10.000-10.500 TL bandında olacağını ancak öngörülemeyen olumsuz gelişmelerin olması halinde 11.500-12.000 TL bandının zorlanacağı kanaatindeyim" dedi.

Sizce kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
asgari ücretle çalışan neden düşük maaş alıyor halan anlamış değilim 12saat çalıyorlar en düşük maaş onların devlet kadrosunda çalışan 5 saat aldıkları maaş neden yüksek ezilen yine asgari ücretle çalışan adaletsizlik Allah yardımcımız olsun
Ziyaretçi 11 Ay Önce
20 sene milleti yok edenler kaybedeceklerini anlayımca tüm tuşlara bastılar yemezler
Ziyaretçi 11 Ay Önce
en düşük emekli dul yetim öksüz hava almasın memleketi bu hale siz getirdiniz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Devlet işçisine yüzde 45 memura yüzde 80 asgeri ücrete yüzde 15 yemezler yedirmezler ülkenin yüzde 40 i asgeri ücretle çalışıyor ve geçim sağlamaya çalışıyor asgari ücret için kırmızı çizgi 13 bin
Ziyaretçi 11 Ay Önce
asgarî ücreti kim çıkarttıysa Allah belasını versin olması gereken bu