Asgari ücret ara zam beklentisi: Kulislerde konuşulan rakam belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari ücret ara zam beklentisi: Kulislerde konuşulan rakam belli oldu

Son dakika haberi geldi. Gelen haberde asgari ücret zammı beklentisinde konuşulan rakama yer verildi.

Asgari ücret ara zam beklentisi: Kulislerde konuşulan rakam belli oldu

Asgari ücret beklentisinde kulislerde konuşan rakam belli oldu.

Temmuz ayına kısa bir süre kalması ile birlikte gözle asgari ücret zammına çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücret zammında kapıları kapatmasına rağmen son gelişmeler beklentileri artırdı. Kulislere göre, enflasyondaki artışa kayıtsız kalınmayacak ve asgari ücret için düşünülen yeni rakamlar konuşulmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel'in zirvesi ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, CHP'nin gölge bakanı Yalçın Karatepe ile yaptığı görüşmeler, asgari ücrete zam beklentilerini tekrardan gündeme getirdi.

KULİSLER ZAMMI KONUŞUYOR

TGRT Haber'de yer alan habere göre, Kulislerde AK Parti'nin son dakika kararı ile asgari ücrete ara zam kararı verebileceği öne sürüldü. 

Asgari ücrete ara zam kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilebileceği kulislerde iddia edilirken bu zam oranının enflasyon ile doğru orantılı olmayacağı dile getiriliyor.

İYİLEŞTİRME ZAMMI GELEBİLİR 

Kulislerde ise asgari ücrete yüzde 15 oranın bir iyileştirme yapılabileceği konuşuluyor. Kulis iddiaları gerçekleşirse Temmuz ayında yapılacak zam ile asgari ücret 17.002 TL’den 19.552 TL’ye yükseltilecek.

Sizce asgari ücrete zam gelmeli mi? Yorumlar kısmından yazın.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç