Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı

Türk İş tarafından yapılan son dakika açıklamasında açlık sınırının asgari ücreti geride bıraktığına yer verildi.

Çalışma Hayatı 30 Nisan 2024 0
Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı

Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı.

Türk İş bir son dakika açıklamasında bulundu ve yapılan aıklamada Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırına yer verildi. Açıklanan açlık ve yoksulluk sınırına baktığımızda açlık sınırının asgari ücretin üzerine çıktığına yer verildi.

Nisan ayında Ankara'da yaşamakta olan 4 kişilik bir ailenin sağlıklı şekilde, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcamasının 17 bin 725 TL'ye çıktığına yer verildi.

Bu rakam ile birlikte açlık sınırı, 17 bin 2 TL olan asgari ücreti geride bıraktı ve 723 lira üzerini gördü.

Yapılan araştırmaya gömre gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri zorunlu ihtiyaçların tutarı ise 57 bin 736 liraya çıktığı görüldü.

Aynı hesaplama bekar bir kişi üzerinden hesaplandığında 22 bin 991 TL'ye çıktı.

Türk İş verilerine göre Nisan ayında mutfak enflasyonunun da hız kazandığına yer verilirken bu dönemde Ankara'daki 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcamanın bir önceki aya göre yüzde 5.55 oranında olduğuna yer verildi.

Son 12 ay itibarıyla değişim ise yüzde 74.88 seviyesinde gerçekleşti.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YOK

Asgari ücrete henüz bir ara zam yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrete tek zam yapılacağını söyleyerek Temmuz zammı için akpıları kapatmıştı. Sizce zam gelmeli mi? Aşağdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç