Asgari Ücret 5 Bin 370 TL Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücret 5 Bin 370 TL Oldu

Açıklanan enflasyon rakamlarına baktığımızda memur, emekli ve asgari ücretlilerin maaşlarında kayıplar oldu.

Çalışma Hayatı 4 Ağu 2022 12:36 0
Asgari Ücret 5 Bin 370 TL Oldu

Dün açıklanan enfalasyon rakamlarının ardından asgari ücrette kayıp ortaya çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Temmuz ayı enflasyonu aylıtkta yüzde 2.37 olarak açıklandı. Bu enflasyonla birlikte kamu personelleri, memur ve emeklilerin maaşlarında hızlı şekilde erime başladı.

Diğer aylara göre düşük oranda gelmesine rağmen maaşlarda yaşanan düşüş fazla olurken bu düşüş asgari ücrette 130 liraya kadar çıktı. Kamu personellerinin maaşlarında 196 liralık düşüş görülürken en düşük emekli maaşında ise 135 TL'lik bir alım gücü kaybı yaşandı. Temmuz ayının başında açıklanan yeni zamlı asgari ücret 5 bin 500 liraydı. Bu kayıpla birlikte asgari ücret şu anda alım gücüne göre 5 bin 370 liraya geriledi. 

Kamu personelleri ile emekliler enflasyon farkı alırken özel sektör çalışanları , maaşlarına enflasyon farkı alamadı. Memur ve emekliler yüzde 41'den fazla maaş zammı alırken asgari ücretliler yüzde 30 oranında maaş zammı aldı. 

Mesleklere göre kayıplara baktığımızda ise öğretmenlerin maaşlarının önceki aya göre 218 lira alım gücü kaybı yaşadığı görülürken hemşirelerin alım gücü kaybı 242 liraya kadar çıktı. Bir kaymakamın alım gücü ise 465 lira oldu. 

Memur emeklilerinde, en düşük emekli maaşına baktığımızda ise 135 liralık bir kayıp görüldü.  SSK ve Bağ Kur emeklilerinde ise erime 81 lira oldu.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç