Asgari ücret 3. Toplantısı ne zaman? AK Parti’den son dakika açıklaması geldi 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari ücret 3. Toplantısı ne zaman? AK Parti’den son dakika açıklaması geldi 2024

Son dakika haberi: Asgari ücret tespit komisyonu 3. Toplantısının tarihi belli oldu. İşte gelen son dakika açıklaması ve asgari ücret süreci.

Ekonomi 24 Ara 2023 1
Asgari ücret 3. Toplantısı ne zaman? AK Parti’den son dakika açıklaması geldi 2024

Son dakika::Asgari ücret 3. Toplantı tarihi açıklandı.

Son günlerde en merak edilen konu, 2024 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı konusu oldu. Peki asgari ücret ne kadar olacak? Zam için 3. Toplantı ne zaman yapılacak? İşte gelen son dakika açıklaması.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptığı son dakika açıklamasında toplantının ne zaman yapılacağına dair mesaj verdi.

Memur ve memur emeklisi maaşları,

Akbaşoğlu, şimdie kadar açıklanan ve 3 OCak'tya açıklanacak enflayon rakamları ile birlikte memur ve memur emeklisi maaşlarının yüzde 50 civarında zamlanacağını söyledi.

Asgari ücret 3. Toplantısı ne zaman?

Açıklamasının devamında asgari ücret 3. Toplantısına değinen Akbaşoğlu, yeni toplantının bu hafta PAzaretesi günü yapılacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Pandeminin ortaya koyduğu, enflasyona ezdirmeme noktasının bir tezahürü olarak 6 aylık dilimler içerisinde asgari ücretler belirlenme durumu oldu. Yıllık bir perspektifte bir belirlemenin söz konusu olacağı Çalışma Bakanlığı tarafından kamuoyuna paylaşıldı. Üçüncü görüşmeyi önümüzdeki hafta pazartesi gününden itibaren Asgari Ücret Tespit Komisyonu tekrar bir araya gelmek suretiyle burada taraflar işçi ve işveren sendikaları bu konuda asgari ücreti belirleme noktasında ana unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Burada Çalışma Bakanlığı bir hakem rolünde görüşmeleri dizayn etme, belirli bir noktada karara bağlama misyonunu üstlenmiş oluyor. Burada asıl fonksiyon işçi ve işveren sendikalarının beraberce ortaya koyduğu çerçeve. Cumaya kadar belli olacaktır"

Finans7.com Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Resmen hersene can çekiştiriyorlar