Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman 2024

Son dakika haberi: Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman yapılacak? Zam ne zaman açıklanacak? İşte gelen son dakika bilgileri.

Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman 2024

Asgari ücret 3. toplantısı ne zaman?

2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. 11 Aralık tarihinde toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bu toplantıdan sonra bir toplantı daha yaptı.

18 Aralık Pazartesi günü yapılan ikinci toplantıdan sonra açıklama yapan işçi kesimi temsilcisi Türk İş, herhangi bir rakamın konuşulmadığını söyledi. Kendilerinin masaya rakam getirmeyeceğini söyleyen Türk İş, gelecek rakama göre bir tavur takınacaklarnı söyledi.

Bu toplantıdan sonra gelen açıklamada yeni toplantıda asgari ücret zammının belirleneceği öğrenildi.

İşçi, işveren ve hükümet kesiminin katılımı ile düzenlenecek asgari ücret toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

Erdoğan'ın katılımı ile düzenlenecek toplantının bu hafta gerçekleşmesi ve toplantının bitmesi sonrası bir basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.

Düzenlenecek basın toplantısında millete sesleniş konuşması yapması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

TEK ZAM OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada asgari ücretin 2024 yılında tek defa zamlanacağını söyledi.

İşçiler ise yüksek enflasyon karşısında eriyen asgari ücrete tek sefer değil en az 2 defa zam gelmesini talep ediyor. Sizce asgari ücrete kaç defa zam gelmeli? Tek mi iki mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

3. TOPLANTI NE ZAMAN?

Asgari ücret 3. toplantısı bu hafta yapılacak. 26-27 ya da en geç 28 Aralık tarihinde toplantının yapılması bekleniyor. Toplantıdan haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç