Asgari Ücret 3 Bin 136 TL Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücret 3 Bin 136 TL Oldu

Enflasyonun maaşlar üzerinde kayıpları devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre asgari ücretin alım gücü, sene başından bu yana 1117 TL düştü.

Ekonomi 4 Haz 2022 08:59 2
Asgari Ücret 3 Bin 136 TL Oldu

Asgari ücretlinin 1112 lirası eridi.

Sene başındna bu yana açıklanan enflasyon rakamlarına baktığımızda asgari ücretlinmin ciddi bir kayıp içinde olduğu görülüyor. Sadece asgari ücretli değil memur ve emeklilerin de sene başından bu yana yaşadığı kayıplar ciddi seviyelere ulaştı. 

Yılık ilk 5 ayının açıklanan enfalsyon rakamlarına baktığımızda enflasyon farkının yüzde 26,15 seviyesinde geldiği görülüyor. Bu rakama göre bir hesaplama yapalım.

Sene başında asgari ücret 4 bin 253 lira olarak açıklandı. Açıklanan enflasyon sonrası Türkiye'de şimdiye kadar enflasyon farkı 26.115 seviyesinde geldi. Buna göre baktığımızda asgari ücretlinin maaşında sene başındna bu yana bin 117 liralık bir kayıp yaşandığı görülüyor. Bu düşüşle asgari ücretin alım gücü sene başına göre kıyaslanırsa 3 bin 136 lira.

Emekli maaşına baktığımızda ise 4 bin 116 lira maaş alan memur emeklisinin maaşı bin 81 liralık kayıp yaşadı ve sene başındna bu yana 3 bin 35 liraya gerilemiş gibi oldu.

En düşük işçi, esnaf ve çiftçi emeklisi 2 bin 500 lira maaş alırken sene başındna bu yana yaşanan düşüşle 657 lira kaybetmiş oldu. 

Memur maaşlarına baktığımızda ise 5 bin 972 lira maaş alan bir memurunun sene başından bu yana kaybı bin 569 lira olurken hemşirenin kaybı bin 960 lira, polisin kaybı 2 bin 290 lira seviyesinde oldu. 

EK ZAM ARTIK MECBURİYET

Bu rakamlara baktığımızda ek zammın artık bir mecburiyet olduğu görülüyor. Çünkü enflasyon farkı kadar zam yapıldığında, senenin ikinci kısmına yine zararla başlanacak.

Sizce ne kadar ek zam gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yine kepçe muhabbeti 😀
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hükümet zam yapmayacağını söyledi zaten. Bunla ilgili bir çalışmaları da yok. Beklentinizi düşük tutun. Sizi açlığa mahkum ettiler. mustehak bu millete