Artık WhatsApp Gruplarından Sessiz Sedasız Çıkabileceksiniz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Artık WhatsApp Gruplarından Sessiz Sedasız Çıkabileceksiniz

Son dakika : WhatsApp Beta sürümünde , uygulamaya yeni özellik geldiği açıklandı. İşte gruplara gelen yeni özellik.

Bilim ve Teknoloji 17 Mayıs 2022 17:49 3
Artık WhatsApp Gruplarından Sessiz Sedasız Çıkabileceksiniz

Hele şükür sonunda o özellik geldi dediğimiz bir özellik WhatsApp'a geliyor.

Son dönemlerin en çok gündemde olan konusu WhatsApp'a gelen değişiklikler oldu. Dosya gönderme kotasının arttırılması, sesli aramalara eklenebilecek kişi sayısının oldukça arttırılması, gruplarda anket başlatma, mesajlara emoji ile tepki verilmesi ve işletme hesaplarının paralı olması gibi özelliklere bir yenisi daha ekleniyor. Bu sefer eklenecek yeni özellik birçok kişiyi rahatlatacak türden bir özellik.

Hepimiz WhatsApp üzerinde en az bir gruba üyeyizdir. Aile grubu, yakın arkadaş grubu, işyeri arkadaşları grubu, halı saha grubu, altın günü grubu... Ancak bazı gruplara ise isteğimiz dışında ekleniyoruz ve Bilindiği üzere WhatsApp üzerinde bir gruptan ayrılmak istediğimizde bu , bildirim olarak tüm grup üyelerine gösteriliyor. ... adlı kişi gruptan ayrıldı yazısı herkes tarafından görülünce bu bir saygısızlık olarak nitelendiriliyor. 

İşte WhatsApp, yeni getireceği özellik ile bu durumun önüne geçiyor. Son güncelleme ile Beta süürmüne gelen yeni özellik, yakın zamanda tüm kullanıcılar için geçerli olacak. Artık bir gruptan ayrıldığımızda kimsenin haberi olmayacak.

Beta sürümünün gelmesi ile birlikte Beta sürümünde olan kullanıcılar, yenilikleri test etmeye başladı. Bu yenilikler arasında en dikkat çeken yeni özellik ise bu oldu. 

PEKİ NASIL OLACAK?

WhatsApp grubundan ayrılmak istediğinizde karşımıza bir pencere çıkacak. Bu pencerede , 'Gruptan ayrıldığınızda yalnızca siz ve grup yöneticileri bilgilendirilecek.' şeklinde bir uyarı yer alacak. Bu uyarı sadece grtup yöneticisine gidecek ve gruptan ayrıldığınız bilgisi sadece grup yöneticisine gidecek. 

Bu ekran görüntüsü WhatsApp beta sürümünden alındı. Yakında bu özelliğin tüm kullanıcılar için gelmesi bekleniyor. 

Sizce bu özellik iyi mi oldu kötü mü oldu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben grupa karşıyım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Grup yöneticisi de bilmemesi lazım olmamış
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tüm grupları bir gruba toplama özelliği bekliyoruz