Artık lüks oldu: Dondurmaya yüzde 65 zam geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Artık lüks oldu: Dondurmaya yüzde 65 zam geldi

Dondurmaya zam geldi. Gelen son dakika açıklamasında dondurma fiyatlarında yüzde 65'lik artış olduğuna yer verildi.

Finans Magazin 10 Ocak 2023 14:14 0
Artık lüks oldu: Dondurmaya yüzde 65 zam geldi

Yaz gelmeden dondurmaya zam geldi.

Temmuz ayınday apılan son zamların ardından 6 ay geçti ve dondurma fiyatlarına bir zam daha geldi. Gelen bilgilere göre 500 gramlık bir dondurma 22 lira seviyesinden 39.90 TL seviyesine kadar çıktı.

Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanvekili Orhan Özçetin konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında şimdi geçen yılın Temmuz ayından bu yana fiyat değişimlerinin yüzde 65'lere kadar geldiğini söyledi. 15 liralık dondurmanın 25 liraya kadar çıktığını söyleyen Özçetin, "Şu an oran geçen yılın 7'nci ayındaki listeden bu yılın 1'nci ayında çıkan listede yüzde 60-65 civarı bir fark görüyoruz. 16 liralık bir dondurma 25 lira olmuş. Halkımızın yiyeceği ‘en ucuz dondurma' dediğimiz 500 gramlık bir dondurma, 22 lira 90 kuruştan 39 lira 90 kuruşa çıkmış" dedi.

ESKİDEN TATLI ÜZERİ DONDURMA ALINIYORDU: ŞİMDİ BİRİNİ ALABİLECEKLER

Bundan önce tatlı alanların tatlı üzerine dondurma aldığını söyleyen Özçetin, artık sadece birinin alınabileceğini söyleyerek, "Geçen yıl 7'nci ayda güncellemişler fiyatları herhalde bu yılda 6'ncı aydan sonra fiyat güncellemesi gelir diye düşünüyorum. Daha önce vatandaşlarımız misafirliğe giderken, yanlarında tatlı ve yanına dondurma alıyorlardı. Tatlının üzerine dondurma koyuyorlardı. Herhalde bundan sonra sadece birini tercih etmek zorunda kalacaklar. Çocukların ulaşabileceği rakamları aşmış durumda" ifadelerini kullandı.

DONDURMA LÜKS DEĞİL

Dondurmanın lüks olmadığını söyleyerek sözlerini sürdüren Özçetin, "Dondurmayı lüks tüketim gibi görmek lazım, bundan sonra. Tabi onların da artan maliyetler var. Dondurma bilindiğiniz gibi büyük oranda süt alakalı. Süte gelen yüksek zamlardan sonra dondurmaya geleceği malumdu" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç