Artık hangi banka diye sormayacağız: Enpara banka oluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Artık hangi banka diye sormayacağız: Enpara banka oluyor

Yıllardır Türkiye'de faaliyet göstermekte olan Enpara, sonunda banka oluyor ve şube açacak. İşte gelen son dakika açıklaması.

Bankalar 7 Ağu 2023 14:44 0
Artık hangi banka diye sormayacağız: Enpara banka oluyor

Son dakika: Enpara banka oluyor.

Yıllardır Türkiye'de faaliyet göstermekte olan Enpara'nın hala bir şubesi yoktu. Bu nedenle vatandaşlar, Enpara'nın hangi bankaya bağlı olduğunu, neden bir şubesi olmadığını merak ediyordu. Bu konuda ilk adım atıldı.

Resmi Gazete'de yayınlanan son açıklamada Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Enpara Bank AŞ adında bir mevduat bankasının kurulacağına yer verildi. Söz konsu bankanın 300 milyon ABD Dolarına denk gelen TL sermayeli şekilde kurulacağına yer verildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

BDDK'nın konu hakkında yayımladığı resmi kararı şu şekilde duyuruldu:

“Kurulun 03.08.2023 tarihli toplantısında, 02.08.2023 tarih ve E-32521522- 101.01.01-91662 sayılı yazı ve eklerinin incelenmesi sonucunda;

Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 4 üncü maddesi kapsamında alınan bilgi ve belgeler ve söz konusu bilgi ve belgelere yönelik aynı maddenin ikinci fıkrasında verilen yetki çerçevesinde, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun (Kanun) 7 nci ve 8 inci maddeleri kapsamında yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde, Kanunun 6 ncı maddesi uyarınca kurucu ortaklar Digital-Q-FS Limited, QNB Finans Faktoring A.Ş., QNB Finans Finansal Kiralama A.Ş., QNB Finans Portföy Yönetim A.Ş. ve Efinans Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. tarafından 300 milyon ABD Doları muadili Türk Lirası sermayeli “Enpara Bank A.Ş.” unvanlı bir mevduat bankası kurulmasına izin verilmesine karar verilmiştir"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç