Art Arda Rekor Kıran Borsa İçin Flaş Yorum
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Art Arda Rekor Kıran Borsa İçin Flaş Yorum

Son dakika haberi geldi: Türkiye Uzmanı Timothy Ash yaptığı açıklamada borsa için önemli uyarıda bulundu.

Borsa 30 Kasım 2022 22:43 0
Art Arda Rekor Kıran Borsa İçin Flaş Yorum

Son dakika haberi: Borsa ile ilgili dikkat çeken açıklama yapıldı.

Son dönemlerde art arda rekorlar kıran Borsa İstanbul ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Türkiye Uzmanı Britanyalı ekonomist Timothy Ash, sıradışı yükselişe dikkatleri çekti ve önemli uyarılarda bulundu.

Son 6 ayda yüzde 93, son 1 yılda ise yüzde 167.99 seviyesinde artış gösteren borsa hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bile yatırım tavsiyesi niteliğinde açıklama yaptı ve aylar önce başlayan yüksleiş tam gaz devam ediyor. Grafiğe baktığımızda son bir sene içinde sadece bir defa bir süreliğine düşüşe geçen ancak daha sonra güçlü toparlanan bir endeks karşımıza çıkıyor.

Manipülasyon soruşturması nedeniyle uzman isimler şüphe ile yaklaşırken konu ile ilgili muhalefetten art arda açıklamalar gelmiş ve bu vurgun, manipülasyon kelimeleri ile ifade edilmişti. 

Bu konuda bir açıklama da ünlü ekonomist Ash'tan geldi. Ash sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında borsada yaşanan yükselişin grafiğini paylaştı ve “Reel faizin böylesine ekside Türkiye’de, borsada sıradışı yükseliş var. İnsanların, enflasyondan korunmak için yapabileceği çok az şey var. Müzik durduğunda ve birisi enflasyon sorununa el atmaya başladığında ne olacağı konusunda endişeleniyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com borsa hisseler konusunda yatırım tavsiyesi vermez
Kaynak: https://www.paraanaliz.com/2022/borsa/timothy-ash-endiseli-muzik-durdugunda-borsa-istanbulda-ne-olacak-g-42606/

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç